Lizzy Leest: Geek Girl (superleuk!)

hollysmaleWat doe je in de vakantie als je niet kan lopen?

Zwemmen, uiteten gaan, stadjes bezoeken en natuurlijk het boek Geek girl 'knap anders' lezen. Want ja, met een boek op de bank zitten is natuurlijk beter dan door stadjes strompelen of in je rolstoel over de stenen hobbelen. En dan heb ik het nog niet eens over die irritante kinderen, die je aanstaren alsof je in je onderbroek loopt. (Soms heb ik serieus de neiging om iets te roepen van: “Hé, zo raar ben ik nou ook weer niet.”)

En over raar gesproken...

Geek girl = raar

Geek girl (uit het boek van Holly Smale, uitgegeven door Gottmer) is óók een beetje raar. Hoofdpersoon is de veertienjarige Harriet Manners. Harriet is een geek, zoals haar klasgenootjes haar noemen. Zelf vindt ze natuurlijk van niet. (Maar ja, als iemand jou een gek noemt, zeg je toch ook niet 'nou, daar heb je helemaal gelijk in!'). Harriet weet allemaal onzindingen zoals: 1. Naaktslakken zijn tweeslachtig 2. Kauwgom is verboden in portugal en 3. Een mens lacht gemiddeld 15 keer per dag. En op de een of andere manier maakt dat haar anders.

Serieus? Niet zo gek dat mensen haar spullen bekladden met het woord “geek”.

Geek-scouting?

Tot Harriet op een dag gescout wordt voor een modellenbureau. Eerst weigert ze, want modelzijn is de droom van haar beste vriendin Nat en die is niet gescout. Maar als ze op school weer eens gepest wordt, besluit ze er toch mee door te gaan. Misschien gaat ze er dan meer bij horen. Er volgt er een periode van reizen, flauwe modellenruzies, leuke jongens, kneuzige acties (zoals mijn moeder dat zou noemen) en vooral liegen. Liegen liegen liegen. En laat Harriet daar nou net niet zo goed in zijn...

Carrière

Wil je weten hoe Harriets carrière verloopt? Dat lees je in Geek girl knap anders! Ik zeg je, je hebt het binnen een halve week uit, ondanks de 300 bladzijdes. (Dat was behoorlijk balen, want toen had ik dus geen boek meer de rest van de vakantie en werd het toch stadjes strompelen en starende kinderen ontlopen.) Harriet lijkt met haar kneuzige acties eigenlijk wel op mij (ehum, behalve dan die ene keer dat ze de catwolk bijna afviel, dat zou mij dus echt nooit gebeuren, ik val eerder van een trampoline). Geek girl 2 ligt ook al in mijn kast en ik denk dat 3 en 4 er ook nog wel bij zullen komen.

Aanrader

Geek girl heeft veel humor en vooral ook stukjes waar je echt met Harriet kan meeleven. Je ziet het gewoon vóór je en je kan je helemaal voorstellen hoe het is om Harriet te zijn (lijkt mijn best zwaar). Het is superleuk geschreven en echt een aanrader!

Dankjewel Holly Smale voor dit super leuke boek! (Mam? Waar heb ik deel 2 ook alweer neergelegd? O ja. In de kast.)

Geek girl van Holly Smale, Uitgeverij Gottmer, 302 pagina's, ISBN 9789025752897 is hier te bestellen.

2 Responses to "Lizzy Leest: Geek Girl (superleuk!)"

  • Granny
    18 augustus 2015 - 21:08

    Goed verslag Liz!!

  • femke1
    19 augustus 2015 - 21:11

    Gave recentie Lizzy! Heel leuk hoe je schrijft!

Leave a Reply