Let’s go cooking!

Paul en ik zijn dol op koken.

Dat is niet altijd zo geweest. En het heeft ook niets met onze nieuwe keuken te maken. Eigenlijk zijn we vooral kookgek sinds we samen de serie Breaking Bad kijken. In die serie probeert scheikundeleraar/kankerpatiënt Walter ‘Walt’ White zijn gezin van de financiële ondergang te redden door het produceren van super zuivere methamfetamin. Inderdaad. Drugs.

Cooking

Samen met deuteragonist Jesse Pinkman zet Walter zijn eerste voorzichtige stapjes op het criminele pad. Ze kopen een oude camper, jatten wat supplies uit het lab van Walt en al snel gaan ze helemaal op in het zogenaamde ‘cooking’, de Amerikaanse metafoor voor het bereiden van drugs. En ze zijn goed.

"Vanavond weer samen koken?"

Binge-kijken

De eerste paar afleveringen waren veelbelovend en al snel waren Paul en ik verslaafd een de serie. “Vanavond koken”, werd ons eigen running gag voor het binge-kijken van Breaking Bad. Op een gegeven moment stuurden we zelfs de meiden naar bed met de mededeling dat ‘papa en mama moeten koken’. Grappig genoeg vonden ze dat nooit raar.

Mijn broer

Wie het wel raar vond, was mijn broer. Terwijl hij nota bene degene was die ons de serie als tip gegeven had, en met wie ik regelmatig de plot besprak. Hij meldde zich op een avond rond tien uur via de app met een paar vragen en toen ik hem afkapte met: “Morgen verder. We gaan nu koken.” Appte hij terug: “Jee. Wat eten jullie laat!”

One Response to "Let’s go cooking!"

  • Granny
    1 juni 2015 - 08:08

    Ja…..weet ook niet wat ik bij die medeling gedacht zou hebben….

Leave a Reply