Lente-omeletjes en ijsfondue

IMG_8938-0.JPGDat was een lekker & lenteachtig weekend.      

Genoten van het weer, de schitterende bloesems overal en de vrolijkheid op straat. Met Liz de stad in geweest om bikini’s te kopen (toepasselijk! En ja, ik kocht een roze) en in de tuin met een vriendin wijn gedronken. Hoe voorjaar kan het zijn?

Kwartel-mysterie 

Wat betreft de kwartels – ik schreef daar al eerder over – die zijn nog steeds van de leg. Of áán de leg eigenlijk, alleen lijken ze niet goed te weten wat ze met de eieren moeten. Ze hebben inmiddels drie nestjes gemaakt en ze blijven maar leggen. Er liggen gemiddeld tien eieren per nestje dus eigenlijk moeten ze gewoon gaan broeden. Maar dat doen ze dus niet.

IMG_8893-0.JPGOmeletjes

Annabel heeft geprobeerd het voor te doen. Behalve een paar grappige momenten leverde dat verder weinig op. Daarna wilde ze de eitjes in haar bed leggen om uit te broeden. (Volgens mij denkt ze echt dat ze dan op een ochtend wakker wordt met allemaal kuikentjes in bed!) Maar daar staken wij een stokje voor. Geen omeletjes op de schone lakens! (En ook niet op de vieze graag!)

Afijn, ik zal binnenkort eens op internet gaan kijken hoe ik die beesten aan het broeden krijg, Pasen is dan wel voorbij, maar mini-kuikens zijn natuurlijk wel heel lenteachtig!

Ijsfondue

Ook de afsluiting van ons weekend was lenteachtig. Uiteten met als toetje een heuse ijsfondue! Ik kon me daar weinig bij voorstellen totdat er opeens een grote pan stikstof op tafel werd gezet met allemaal bakjes en schaaltjes eromheen. Fruit, marshmallow of stukje koek aan de prikker, room, chocolade of fruitdip eromheen en laagje voor laagje laten stollen.

IMG_8946-0.JPGIMG_8956.JPGSuperlekker!

Echt zo lekker! We hebben er een filmpje van gemaakt. Niet de beste kwaliteit (en nogal wat gepruts van Liz met een aardbei) maar het geeft toch een leuk beeld. Als je nog eens een keer echt iets bijzonders wil doen dan is dit een aanrader!

En dan nu? Snel aan de studie. Druk druk druk.

6 Responses to "Lente-omeletjes en ijsfondue"

 • nyn
  20 april 2015 - 11:23

  Wat de kwartels betreft. Ik heb eens gehoord dat bijvoorbeeld kippen niet gaan broeden als ze zelf zijn uitgebroed door een broedmachine.

 • Eline
  20 april 2015 - 11:30

  Ja, dat heb ik ook gehoord! Superleuk die ijsfondue.

  • Leonie
   28 december 2015 - 20:40

   Bij restaurant ‘hello again’ in Leusden !

 • Esther Vuijsters
  20 april 2015 - 15:02

  Heb ik ook ‘heurt, maar de twee leggende dametjes zijn natuurbroed!

 • Esther Vuijsters
  20 april 2015 - 15:03

  Die zouden het toch moeten snappen 🙂

 • Granny
  20 april 2015 - 17:59

  Zo doe je er lekker lang over!!

Leave a Reply