Lekker man, zo’n goed voornemen!

img_2938Stond ik gisteren nog selfie’s te maken met de Kerstman, bracht ik vandaag de kerstspullen alweer naar zolder.

Op school hoor, thuis mag alles nog blijven staan.

Welk feest is dit nou?
Het loopt een beetje door elkaar, zo met die feestjes en dat versieren overal. Sinterklaas op school en thuis, Kerstmis op het werk, verjaardag van een vriendin, musical van Annabel, ik weet onderhand niet meer welk feest er nou aankomt en welk feest al is geweest. (Af en toe versier ik maar gewoon iets en hoop dat ik er geen problemen mee krijg.)

"Het zijn van die gekke dagen", zeggen we meerdermaal per dag.

Verandering in 2015?
Wat ik wel weet, is dat het over een paar weken alweer 2016 is. Wat gaat zo’n jaar toch snel! Ik herinner me een blog, eind vorig jaar, waarin ik de vraag stelde: ‘gaat 2015 voor verandering zorgen’? Dat sloeg toen op de nieuwe keuken, maar ook op een mogelijke carrièreswitch.

Bij en minder blij
2015 was echt een mooi jaar voor mij. Ondanks het gedoe met de knie van Liz en een paar andere vervelende dingen in de privésfeer. We hebben een nieuwe keuken én ik heb een nieuwe baan. Met die twee laatste dingen ben ik echt heel blij.

Sportief
Er is alleen één nadeel, mijn nieuwe collega’s zijn allemaal gruwelijk sportief. Een run hier, een toernooi daar en laatst waren een paar fanatiekelingen te vinden bij de Giathlon voor het fonds gehandicaptensport. Ik ben er tot nu toe nog onderuit gekomen, maar ik kan me natuurlijk niet blíjven verschuilen achter de verschillende borrels ("ik ben vooral heel sociaal!").

Goed voornemen voor Essie
Dus heb ik dit jaar een goed voornemen! In 2016 ga ik hardlopen met Evi. Doel: de Singelloop in Utrecht, want daar doen ‘we’ ook aan mee. (Ik riep al: ‘Niets voor mij, ik heb een relatie’, maar dat bleek niet helemaal de insteek van de Singelloop) Ik zet in op de 5 kilometer en Paul heeft al aangekondigd samen met mij te willen trainen.

Jeetje, wat goed!
Ik ben bijzonder content met mijn voornemen. Want telkens als ik het met iemand deel krijg ik complimentjes. “Wat goed van je!” “Wat sportief!” “Ontzettend leuk! Top!” Ik ga steeds harder glimmen, ik heb nog geen meter gelopen en iedereen is als trots op me!

Mooi man. Zo’n voornemen. Jammer dat ik in 2016 daadwerkelijk aan de slag moet, maar voor nu: genieten!

Tagged ,

Leave a Reply