Lang zal ze leven! (Gastblogger Claire)

Hi, ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.

We hebben alle drie op dezelfde functie gesolliciteerd!

Mijn leuke collega X., de vervelende Y., en ik. Leuke collega en ik hebben inmiddels een tweede gesprek gehad. Van vervelende collega weet ik het (nog) niet. Ook weet ik niet hoeveel andere sollicitanten er nog zijn.

Hoop stront!?

Ondertussen gaat het geëmmer op de afdeling gewoon door. Gisteren was mijn leuke collega jarig. Ze had taart meegenomen en ik had een paar ballonnen aan haar stoel gehangen. Medewerkers van andere afdelingen kwamen haar feliciteren en iedereen haalde taart in de keuken. Iedereen. Behalve natuurlijk onze vervelende collega. Die keek erna alsof het een hoop stront was.

"Ik ben aan het lijnen. 'Tuurlijk joh."

“Ik ben aan het lijnen”, zei ze zuur. Nou is dat ook wel nodig – ze is bepaald dik en puft en zucht bij elke stap die ze moet zetten – maar ’s middags zag ik haar wel stroopwafels eten bij de koffie. Drie stuks! Volgens mij ben je dan niet echt aan het lijnen. Maar ja.

Geruchten

Aan het einde van de middag riep onze leidinggevende mij en leuke collega binnen voor een gesprek. Ze vroeg – recht op de man af – of we misschien elders aan het solliciteren waren. ‘Want ze had geruchten gehoord’. Ja ja. Geruchten. Ze had dus met die vervelende Y. gesproken.

Ze schrok er van!

“Ik heb inderdaad ergens gesolliciteerd”, gaf ik direct toe. “Heb je dat misschien van Y. gehoord? Die kwam ik daar namelijk tegen.” (Ja zeg, als we zo gaan doen, dan doe ik mee hoor!) Leidinggevende verschoot van kleur en zei afgemeten dat ze het niet van Y. had gehoord. Daarna werd ze ineens een stuk aardiger en ging het gesprek aan over ‘wat we op de afdeling konden verbeteren' zodat het voor iedereen weer leuk werd. Dat was eigenlijk best een oké gesprek.

Tot zover

Later die middag zag ik Y. het kantoor van onze leidinggevende uitkomen. Haar gezicht stond op onweer en ze pakte direct aan jas. Ze zei geen gedag en verliet het pand. Tot zover. Ik hoop écht dat ik volgende week kan vertellen dat ik een nieuwe baan heb!

Tagged

One Response to "Lang zal ze leven! (Gastblogger Claire)"

  • Tanja
    26 november 2015 - 03:35

    Heel fijn, die zielige reactie op de taart en dat achterbakse gedoe over je sollicitatie. 🙁 Maar je hebt het keurig aan je baas verteld, niets op aan te merken! Heel veel succes met de sollicitatie!

Leave a Reply