Koop een Koe: Paul is jarig!

Hiep hiep, hoera! Paul is jarig en de meisjes vieren feest!

Niet geheel toevallig dus, dat er vandaag een cadeautjesblog op mijn site verschijnt. Ik werd namelijk getriggerd - over meisjes gesproken - door de site Koop een Koe. Koop een koe? Koop een KOE? Ja. Koop een koe.

koop-een-koe2Koop een koe

Niet schrikken. Dit wordt geen Boer zoekt Vrouw-blog. Of blogger-zoekt-huisdier. Ook heeft het niets te maken met de workshop Koeknuffelen die ik eerder volgde. Nee, Koop een Koe gaat over verantwoord vlees. Bij Koop en Koe zorgen ze ervoor dat je weet wat je eet. En daar hou ik van.

A pound of your flesh

Bij Koop een Koe wordt er duurzaam geslacht en gaat er niets verloren. Het werkt als volgt: je bestelt een deel van de koe (middels een Koe-pon) en als de koe voor 100% verkocht is, wordt ze geslacht. De dames hebben alle ruimte in Baambrugge bij Abcoude en worden geslacht bij Jan Voordouw in Woerden een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. De koeien zijn tussen de 5 jaar en 8 jaar als ze worden geslacht, afhankelijk van hun dikte.

Crowdbutching

Een Koe-pakket kost € 99,95 en bevat 7,2 kilo vlees. Er zit van alles in, van biefstuk tot worst dus je kun er wel even mee vooruit. Ik zat zelf te denken aan Sinterklaas, of Kerst. Koop een koe-rmet, zoiets. Een mooi duurzaam cadeau ook, voor je ouders die nog wel eens voor je koken.

Koop een Koe dus. Dat is weer eens wat anders.

NB. Nee. Paul krijgt wat anders voor zijn verjaardag. We gaan lekker samen een weekendje weg. Geen Koop een Koe voor hem. Is ook niet nodig. Hij heeft mij al.

Meer lezen? Op Vrouwonline gaat het niet over koeien, maar over celebs. Met de Celebrity look-a-like generator kan je kijken op welke celeb jij lijkt!

4 Responses to "Koop een Koe: Paul is jarig!"

 • Kim
  21 oktober 2014 - 10:04

  Gefeliciteerd met Paul! Wij hebben ook ‘een koe’ gekocht en ik kan het zeker aanraden. Het is heerlijk vlees, superzacht.

 • Esther Vuijsters
  21 oktober 2014 - 10:38

  Wat leuk Kim dat je er ervaring mee hebt!

 • Miran
  21 oktober 2014 - 10:52

  Whahahah, hij heeft mij al. Maar jij bent meer een kalfje 😉

  Vroeger deden mijn ouders ook vaak zoiets. Heerlijk was dat altijd. Veel plezier alvast met je weekendje, wanneer dat ook is! 🙂 xxx

 • Tanja
  23 oktober 2014 - 08:16

  Ik ken dat kopen van vlees ook, mijn zus deed dat vroeger met een half varken. Netjes in pakketjes thuis bezorgt. Maar dit gaat verder, je weet waar “je koe “vandaan komt, wat zij te eten kreeg, hoe zij leefde.Op zich heel goed vind ik.En je zal de kwaliteit ook wel proeven. Maar met een gemiddelde kiloprijs van € 13.32 , goedkoop voor biefstuk maar heel duur voor worst, zou ik mijn vleesgebruik behoorlijk moeten minderen. En ik ben nogal gehecht aan een stukkie vlees 🙂 En dat cadeautje voor Paul, ik doe dat ook zo. 🙂 Ik geef mijn lief, samen met de dochters,ook een weekeindje weg. Dan heb ik er zelf ook veel plezier van 😀

Leave a Reply