Kinderen en het bereikbaarheidsprincipe

hoesje4Vier keer op een dag, dat was volgens mij het record.

Twee keer om de huiswerkplanning door te nemen (lees: mij om bevestiging vragen of ze het allemaal wel goed deed), één keer om te vragen of ze iets mocht kopen en de laatste keer ‘of ze bij een vriendin mocht eten’. Tja. Zo ben je snel door je beltegoed heen.

App up

Appen doet ze ook veel. Tijdens de pauze, als ze zich verveelt (‘iedereen zit op z’n mobiel’) of om even te checken of er nog rijstwafels zijn. (En ik geef dan nog antwoord ook, idioot die ik ben!) Onlangs appte ze zelfs van boven naar beneden of ‘dance dance dance’ al was begonnen. Serieus!

Waar is mijn man kind?

Handig toch? Hoor ik je nu denken. En fijn qua bereikbaarheid! Apps als Zoek Vrienden en Waar is mijn iPhone zorgen ervoor dat je gezinsleden via hun mobiel in de gaten kan houden (om de beste redenen uiteraard, toch snel even kijken waar mijn man nu is!) en als er iets is, kan er meteen gebeld worden.

In theorie.

In de praktijk echter, werkt dit bereikbaarheidsprincipe slechts één kant op. Zo weten mijn dochters míj altijd wel te bereiken – o, een berichtje van mijn kind! Snel kijken! Misschien heeft ze een ongeluk gehad! O gelukkig, ze wil alleen maar weten waar de rijstwafels liggen, pffieuw – maar omgekeerd, als ik hén nodig heb, wordt het lastiger.

Vliegtuigstand

Want dan blijven appjes ongelezen. En dan staat de telefoon opeens op vliegtuigstand. En wat betreft die handige app ‘Zoek Vrienden’? Driehonderd verzoeken heb ik gestuurd, om haar op de radar te krijgen, maar nee, die heeft ze nooit ontvangen. ‘Echt niet, mam!’ En ze weet ook niet precies ‘hoe dat werkt’. Nee. Tuurlijk.

Niet expres

Ik weet het. Ik moet er niets achter zoeken. Ze hadden hun telefoon niet bij zich, waren druk met huiswerk of ‘vergaten’ dat ze even een berichtje zouden sturen. Kan gebeuren. Maar opvallend is het wel.

Altijd zitten die meiden met hun mobiel in hun hand, maar als ik ze een keer nodig heb, zijn ze totaal onbereikbaar.

2 Responses to "Kinderen en het bereikbaarheidsprincipe"

  • Missannahcake
    7 oktober 2015 - 22:40

    Jaaaa 🙂 herkenning

  • Tanja
    9 oktober 2015 - 06:04

    Bij die van mij kom ik geheid in de voce mail, dan kunnen ze nog kijken of ze opnemen of niet 🙁 Maar dan bellen ze later wel terug.

Leave a Reply