Kinderboekenweek en Het oneindige verhaal

De Kinderboekenweek - thema Feest! - is inmiddels in volle gang.

We versierden – speciaal voor deze gelegenheid - de school met boekenhangers (weer eens wat anders dan boekenleggers), slingers, en er komt een heus Boekenbal!

Bieb Bieb

De meiden mogen – zoals elk jaar – een nieuw boek uitzoeken en we gaan een keertje extra naar de prachtige nieuwe bibliotheek van Amersfoort. (Niet geheel toevallig want Liz moest boeken hebben voor haar spreekbeurt waarna er  'iets' mis ging, in de planning op school, waardoor we nogmaals moesten, op zoek naar een nieuw onderwerp. Maar dit terzijde.) Kortom, we doen weer leuk mee.

oneindigverhaalDe Vijf & De Kameleon

Ik lees dit jaar niet voor in de klas. Maar ik lees nog wél elke avond voor als de meiden gaan slapen. We zijn nog steeds fan van De Vijf en de ouderwetse Kameleon. “Oude” boeken doen het hier sowieso goed. De kinderen van Bolderburen, de GVR, de Heksen, ze worden door de meiden verslonden.

Het oneindige verhaal

Eén boek steekt er wat mij betreft nog altijd met kop en schouders bovenuit. Het oneindige verhaal van Michael Ende. Ik probeerde het al eerder voor te lezen, maar toen was het nog wat te moeilijk. Liz lees het nu zelf en ze vindt het prachtig. Zo leuk is dat, wanneer dingen van moeder op dochter ‘overgaan’. Ik maakte het al eerder mee met Pippi Langkous, Little Twin Stars en Strawberry Shortcake.

"In dit boek lopen twee verhalen door elkaar, het is in twee kleuren gedrukt! En het is net of ik zelf ín het verhaal zit. Wat bijzonder is dit!" (Liz, 11 over Het oneindige verhaal)

Geen haast

Of Liz het boek uitkrijgt voordat de Boekenweek is afgelopen is nog maar de vraag. Het is een dik boek met kleine lettertjes en de thema’s zijn soms best ingewikkeld. Wat maakt iemand een held, hoe belangrijk is liefde en wat gebeurt er als je geen fantasie meer hebt? Maar dat maakt niet uit. Want hoewel de tijd voor Atréjoe dringt, het boek heeft verder geen haast. Het heeft niet voor niets al die jaren in de kast liggen wachten tot de volgende generatie er aan toe zou zijn.

En daarbij, waarom zou je je haasten als iets geen einde heeft...

Wil je het boek bestellen? Dat kan via Milledoni, waar het staat als 'gespot door Esther'.

One Response to "Kinderboekenweek en Het oneindige verhaal"

  • Eline
    7 oktober 2014 - 18:59

    O, die vond ik vroeger ook zo mooi! Wat leuk! En ik was ook weg van Torenhoog en Mijlenbreed van Tonke Dragt!

Leave a Reply