Kijk, een zoepoog!

Ik heb iets raars. Een drankoog!

Geen idee of dat de officiële benaming is, maar beter kan ik het niet omschrijven. Een drankoog: telkens als ik ’s avonds alcohol drink, heb ik tegenwoordig de volgende ochtend een soort hangende lob (mysterie één) boven mijn rechteroog. Altijd boven mijn rechteroog (mysterie twéé).

Ik hoef er niet eens veel voor te drinken. Een klein beetje wijn is al voldoende om het reservoir te vullen. Het ziet er echt gek uit. Alsof ik een stomp op mijn oog heb gehad. Of dat ik (meerdere keren) door een mug ben gestoken.

Google, bedankt!

Gefascineerd en een tikkeltje ongerust google ik op ‘drankoog’. Dat levert niet veel op. Google vindt het maar raar en vraagt: 'Bedoelde u drankorgel?'. Nou zeg, ik lust best een borrel, maar om me nou meteen een drankorgel te noemen?! Bedankt hoor.

Drentse drankogen

De enige andere link betreft een verwijzing naar een boek met Drentse dialecten. Het woord drankoog komt daar in voor, het verwijst naar een ‘zoepoog’. Wat een zoepoog is wordt niet uitgelegd, maar ik heb er een beeld bij. In Drenthe heeft men er kennelijk ervaring mee, met zoepogen.

Maar in Utrecht niet. Ik vrees dat ik de enige Utrechtse ben die er aan lijdt. De enige die na een glaasje met een goedgevulde wijnzak boven d’r oog rondhobbelt.

Lief lobje

Ik mopper erover tegen Paul. Hij is niet onder de indruk. Hij kijkt naar mijn oog en bestudeert het lobje. “Ik vind het wel lief”, zegt hij. “Het is net of je naar me knipoogt.”

Tagged , , ,

6 Responses to "Kijk, een zoepoog!"

 • leeuwtje (Gea)
  17 november 2013 - 12:24

  Lekker lastig is dat zeg. Heb t nog nooit gezien (bij mijn weten)
  Je dacht een tijdje terug toch ook dat je gestoken was door een mug bij je oog?
  Was dat toen ook een drankoog/zoepoog?

  Kwam dit ook nog tegen. Je hoeft niet ingelogd te zijn om het te kunnen lezen.
  Dus je hoeft ook geen profiel te hebben bij hyves.

  http://zoepoge.hyves.nl/forum/1151997/k41z/Wanneer_heb_je_een_zoepoog/

  Sterkte ermee trouwens, trekt vast wel weer weg voor de kerst. (grapje)

 • esther
  17 november 2013 - 12:51

  Ha, dat is een Drentse hyves.

  Tijdje geleden was het ook echt een mug, daar boven twee jeukende bultjes over.

 • Tanja
  17 november 2013 - 12:57

  Tjee ken zo’n oog ook niet in verband met drank !?! Misschien lach je heel erg veel (meer nog dan anders) als je wat drinkt en is je oog dan overbelast. Paul vind het wel lief maar ik begrijp dat jij er zo snel mogelijk van af wil! Lach je soms zo dat de tranen je over de wangen rollen ?Anders toch maar even langs de huisarts lijkt me.

 • Linda van der Klooster
  17 november 2013 - 13:00

  Ik heb soms hetzelfde, op dezelfde plek, maar dan als ik mijn make-up er wat te ruw heb afgewreven. Misschien doe ik dat inderdaad na een feestje…

 • esther
  17 november 2013 - 13:05

  Oooo Linda heeft het ook 🙂 Gelukkig. Ach, ’t is gewoon de ouderdom en alcohol houdt vocht vast, kennelijk heeft het oog daar een dun plekje 🙂

 • Moeke
  19 november 2013 - 13:01

  hihi 🙂 Een klein beetje wijn is al voldoende om het reservoir te vullen. .. leuk stukje, alleen lastig als je er last van hebt.

  En als je nou ter compensatie water erbij drinkt. zou dat verdunnen…

Leave a Reply