Jippie, een nieuwe hobby!

Vandaag ben ik duf. Maar ik ben ook enorm aan het nagenieten.

Dat zit zo, ik ging (te) laat naar bed. De reden: ik was op een heuse pubquiz, in Zandfoort aan de Eem. Vriendin M. had al honderd keer gevraagd ‘wanneer ik nou toch eens meeging’ want ‘het is zo leuk’ en ‘lachen’ en ook nog ‘humor’. Vriendin M. is diehard Pubquizfan.

Goed gegokt!

Afijn. Nu Paul niet langer naar cursus moest op dinsdag, kon ik dus mooi aansluiten bij team ‘Goed Gegokt’. (Wat heb ik toch met rare teamnamen? Binnenkort starten we weer bij de Avondvierdaagse met ons clubje ‘De Looploempia’s’, nu weer 'Goed Gegokt' mijn leven lijkt wel een Carnavalsvereniging?!)

Goed Gegokt was goed vertegenwoordigd, met z’n zessen namen we plaats. Het feest kon beginnen.

Eh ... stikstof?

Maar het begon niet goed. We wisten niet welk atoom het Atomium verbeeldde (fout gegokt dus), kozen het verkeerde Mondriaanschilderij (idem) en gingen nat toen er werd gevraagd naar het Europese land met het grootste aantal drielandenpunten.*

Niet bepaald chique/chic

In de loop van de eerste helft ging het beter. Niet bepaald door mij, want ik was dan wel meegevraagd voor de taalkwesties maar ik schreef chicheid verkeerd en ik kon het anagram (wel auteur is verborgen in het woord Verlovingendatums*) niet oplossen. Daar stond tegenover dat ik alle vier de berenseries op het vierluik kinderseries goed had. Ahum.

Na de eerste helft – we stonden zowaar tweede -  was het tijd voor de tussenquiz. Alle tafels kregen zes papieren bekertjes (A tot en met F) en er moest worden geraden: 1) de smaak van de borrelnootjes en 2) het gewicht van al die nootje samen. We rolden bijna van ons stoel toen de uitslag werd voorgelezen, wij hadden gewonnen!

“Nootje A is poesta. Of chili. Of eh. Shanghai? Deze weet ik zeker, dit is kaas want die is écht heel vies!”

pubPubquiz Proost!

De fles bubbels (onze prijs) was al snel leeg en of het nou door de drank kwam of de smaak van overwinning, de vaart zat er ineens goed in. Vriendin M. wist de hoofdstad van Burkina Faso*, C. wist welke Nederlandse stad er, behalve Amsterdam, aan de nieuwe internationale versie van Monopoly werd toegevoegd. We schudden drie landen zonder A en E uit ons mouw en zelfs met de muziekvragen kwamen we een heel eind.

Héél lang

Veel te snel – hoewel, het was inmiddels half twaalf – was het afgelopen. We bleken vierde te zijn geworden, geen slechte prestatie. Maar … dat kan beter! Want het viel niet langer te ontkennen: ik had een nieuwe hobby! Volgende maand ben ik er weer bij.  Als ik nog mee mag tenminste. Na mijn blunder met de lengte van de deeltjesversneller bij CERN (“die is zeker twee kilometer lang”!)* en die andere ‘chique’ misser.

Ach, met die taalvragen werd het niets, maar als het gaat om de beren en kinderseries heb je aan mij een goeie!

*Ijzer en Oostenrijk, Simone van der Vlugt, Ouagadougou, Giethoorn, Chili/Ivoorkust/Cyprus, 27 kilometer

Leave a Reply