Jij als een 3D poppetje

Goed.

Dat met die 3D printer, dat weten we nu wel. Lelijke plastic vazen, knieschijven en pistolen, meer komt er niet uit, toch? Fout! Met een 3D printer kan je tegenwoordig Heel Leuke Dingen printen. Bijvoorbeeld: jezelf!

printTrendbeurs

Ik heb het zelf gezien op de Trendbeurs in Utrecht en echt, ik vínd het hip! Je moet er wel even voor naar de studio want er zijn flink wat basisfoto’s nodig. Sterker nog: je wordt vanaf een draaiplateau van top tot teen ingescand! Vervolgens kies je kleur, materiaal en focus. Daarna gaat de printer aan het werk. Laagje voor laagje wordt een nieuwe jij geboren!

Het resultaat: mini-jij, een kleine dubbelganger, jij als een 3D poppetje – kortom een exacte kopie van jezelf maar dan 10 tot 17 cm hoog! Herinneren jullie je MikeTV uit Sjakie en de Chocoladefabriek nog? Dus.

Steengoed3d

Oké, zo’n 3D echo/foetus/ding (ik schreef daar al eerder over op Vrouwonline), dát vind ik niets. Maar zo’n kopie van je geliefde, van een kind, of – doe eens gek – je hele familie, gevangen in steen en met realistische kleuren, dát vind ik nou echt vet! Geen zin in steen? Kies voor een zilver- of gouden echtgenoot! Leuk voor een trouwdag en hij is direct zijn gewicht in goud waard!

Fotohoekje 3.0

Ik zeg je: de foto’s gaan eruit! Lijstjes en portretten zijn zó vorig jaar! Want wie wil er nou een platte foto als je een complete kerststal op je dressoir kunt bouwen? Hartstikke leuk en de kinderen kunnen er nog mee spelen ook!

Ik voorspel dan ook een toename van dit soort gesprekken:

“Jongens waar is oma?”

“Op de kast?”

“Nee. Daar staat alleen opa.”

“Papa had haar.”

“Schat? Heb jij mijn moeder gezien? Je hebt haar toch niet weer in de la gestopt?”

“Nee hoor. Je dochter heeft met haar zitten spelen, op de WC geloof ik.”

“Ah. Ik zie het al. Ze ligt in het stofmandje. Zo. Mam. Terug op je plekje.”

Mini-wij

De beeldjes zijn duur (voor een beetje kop betaal je al snel € 100,-) maar echt een superleuk en origineel cadeau, voor jezelf of voor een ander. Dus: klaagt je moeder dat ze jou en de kinderen niet vaak genoeg ziet? Zet je schuldgevoel bij het grofvuil en doe haar een setje ‘mini-jullies’ cadeau!

Meer lezen? Op Vrouwonline gaan we vandaag verder met wederom een hilarische column over Lentekriebels! Klik!

7 Responses to "Jij als een 3D poppetje"

 • Granny
  3 april 2014 - 10:28

  Ik wacht nog even….

 • Jelte
  3 april 2014 - 11:37

  Cool zeg! Leuk idee voor …. van alles 🙂

 • Jelte
  3 april 2014 - 11:38

  Je moet het trouwens wel doen bij leven want je kunt het niet van een foto. Lijkt me best gek, dat je ouders bijvoorbeeld zijn overleden en dat een perfect lijkende mini-ma op je kastje staat. Zou dat leuk zijn?

 • esther
  3 april 2014 - 11:42

  Wat bedoel je Jelte, of het leuk is als je ouders zijn overleden of dat je er dan een beeldje van hebt? 🙂

  Ik snap je punt, foto is dan toch anders. Ik weet niet…

  Granny: waar wacht je mee? Met mopperen dat je ons te weinig ziet of met jezelf 3d printen? Je kunt dan misschien wel meteen een nieuwe knieschijf laten printen 🙂 Krijg je vast korting!

 • esther
  3 april 2014 - 11:44

  Misschien kun je ook wel je huisdier laten 3D printen! Moet-ie wel goed stilzitten. Misschien beter opzetten. Makkelijker.

 • Brie s
  3 april 2014 - 17:31

  Ha grappig idee, maar een fotolijstje vind ik wel makkelijker afstoffen! (Lees: een fotolijstje stof ik zelden en zo’n 3D foto vangt vast veel stof…. Daar kan jij vast weer leuke gesprekken over bedenken 😉 )

 • Eline
  5 april 2014 - 13:48

  Ik wil ook mini-me

Leave a Reply