Jag är Zweeds!

Pitspoes!

Zo, daar zijn we weer. Vanuit Donso dit keer. 

Donso is een klein rotsachtig eilandje, voor de kust van Göteborg. Het valt vooral op door de vele Pipi Langkous-huizen die overal op de heuvels geplakt zijn. Paul en ik zijn er vanochtend in alle vroegte heengevaren voor de DSM fleetmeet. Dat zegt jullie niets, dat zei mij ook niets, maar dat maakt niet uit. Als Paul het maar kent, het is voor zijn werk. Ik ben hier als Pitspoes. Ik hoef alleen maar te genieten van de internationale en maritieme sfeer van de beurs.

In het vliegtuig: 'Als ik zeg dat ik jarig ben, denk je dan dat ik met de glijbaan naar beneden mag?'

Hallo, ik ben jarig hoor!

Gisteren hadden we een superdag. In alle vroegte, in het donker, vertrokken we naar Schiphol  - oma en de kinderen sliepen nog - en tegen de tijd dat Liz zich meldde met een felicitatie, waren wij al geland in Göteborg! De vlucht met KLM was perfect. Iets vertraging omdat 'iedereen' om de wolken heen moest vliegen, maar dat haalden we al snel weer in. Enige nadeel: niemand vroeg me naar mijn paspoort, niemand feliciteerde me dus onderweg, flauw toch? Hoe vaak vlieg je nou op je verjaardag? Gelukkig maakten de honderd Facebookberichten het meer dan goed!

Haga en de verjaardagsstoel!

Elfde verdieping

Het hotel is geweldig (dat werk van mijn man is echt zo gek nog niet!) en de Spa (met whirlpool) op de elfde verdieping gaan we dan ook zeker nog checken. Maar nu eerst: shoppen!

Stenpiren

We pakten het pontje naar Stenpiren, alwaar we zonder kaart en zonder reisgids steeds weer bij dezelfde winkels uitkwamen. Maakte niet uit, we zagen toch steeds weer wat nieuws. Schitterende stad, Göteborg! En kennelijk zag ik er dusdanig relaxed (en vooral lokaal) uit, dat ik steeds opnieuw (in het Zweeds) werd aangesproken met vragen over de omgeving.

Ik: 'Ik lijk op een Zweed!'

Paul: 'Zolang je maar niet ruikt naar Zweed.' (grap werkt alleen als je 'm hardop uitspreekt!)

Heeeeej!

We voelden ons hier trouwens sowieso snel thuis, dat lag onder andere aan de manier van begroeten. 'Hey' is hier 'hallo' en het wordt dan ook nog heel amicaal uitgesproken! Kom je een winkel binnen, roept er een volslagen onbekende 'heeeee!'. De eerste keer dacht ik: 'Huh? Moet ik jou kennen?' De tweede keer riep ik enthousiast 'heeee!' terug.

Eh, Japan?

 Na het centrum bezochten de hippe wijk Haga, waar ik vooral de Japanse winkel (vol spullen van Sanrio) erg leuk vond. Ik kocht er een tas vol cadeautjes voor de meiden, waarop Paul zei: 'Is ze in Zweden, koopt ze souvenirs uit Japan!' Tja. Wel origineel. Toch?

Bubbels!

Inmiddels was het alweer borreltijd en zat ik heerlijk aan de bubbels. De gelegenheid had WiFi dus vanuit mijn zelfgekozen verjaardagsstoel nam ik alle digitale felicitaties in ontvangst. Borrel ging over in diner (wat een heerlijke vis eet je hier!) en na nog een blik over de stad - vanaf de elfde etage van het hotel -was het toch echt klaar met de dag! Later!

Tagged , , ,

5 Responses to "Jag är Zweeds!"

 • Jgb
  1 september 2015 - 14:56

  Gefeliciteerd nog! Lees je camilla lackberg? Volgens mij spelen haar boeken zich af in de regio waar jij nu bent. Gelukkig zijn de boeken fictie, anders wilde je gelijk weer naar huis 🙂

  • esther Vuijsters
   1 september 2015 - 14:58

   O dat is een goeie! Ga haar boeken met hernieuwde belangstelling lezen! ?

 • MLotte
  1 september 2015 - 22:18

  @jgb moest ik ook aan denken toen esther t eiland met huisjes omschreef. Zag t voor me.
  Nog ooit in t echt gaan bekijken hopelijk…

 • Inge
  2 september 2015 - 13:12

  Zweden is altijd goed.

  Detail: het pontje (als je boot bedoelt)

 • Granny
  2 september 2015 - 14:10

  Mooi man….
  Luxe…

Leave a Reply