Of ik éven uit de mediationmodus kan komen….

Zo, die coaching zit er weer op.

Fijn hoor, van die gesprekken waarin je ongegeneerd over jezelf kunt praten. Niet dat ik nou zo vaak naar een coach ga - dit was een soort terugkomsessie naar aanleiding van de coaching die ik vorig jaar gehad heb - maar toch, ik ben er weer van opgeknapt.

"Es, kun je weer even úit de mediationmodus komen? Alsjeblieft?"

Heel erg Ontwikkeld

Ik moet zeggen, ik heb mijn ontwikkelbudget weer goed besteed dit jaar. Eerst al die workshop Zakelijk Tekenen, waar ik zowel privé als in mijn werk veel plezier aan beleef, toen die training Ontspannen Presenteren (werkt ook erg goed in combinatie met Zakelijk Tekenen heb ik ondervonden) en als kers op de taart dit uurtje coaching.
Daarnaast heb ik ook een Nieuwe Liefde: NLP. NLP gaat over de wereld om ons heen, hoe wij die waarnemen en hoe we er vervolgens op reageren. NLP gaat over gedachtes, filters en aannames. Volgend jaar ga ik voor de vervolgtraining. NLP it is.

Kwantumachtig

Het gevolg van alle investeringen in mezelf is dat ik me de laatste tijd Heel Erg Ontwikkeld voel. Het is fijn en leuk om je verdiepen in (denk)processen en groepsdynamiek, in jezelf en in hoe ‘dingen’ werken. Soms – en ik geef toe, dit klinkt erg meta – heb ik opeens het gevoel dat ik alles begrijp. Dat dingen in elkaar passen, op een soort kwantumachtige manier, dat ik van bovenaf op alles neer kan kijken. Het zal een beetje te maken hebben met het boek over Nieuwe Biologie dat ik lees, daar word ik een beetje high van. Maar dat voelt best lekker.

"Nee mama, ik heb echt even geen zin in weer zo’n therapeutisch gesprek met jou."

Mijn inzichten

Afijn, terug naar mezelf. Ik voel me top en heb lol in wat ik doe. En niet alleen ík heb plezier van mijn ontwikkeling, ook mijn omgeving heeft per profijt van. Want ik help graag andere mensen en ik deel graag mijn inzichten ten faveure van anderen. Volkomen belangeloos, tof als ik ben.

Gesprekken met man

Zo heb ik tegenwoordig écht goede gesprekken met mijn man. Dat wil zeggen, daar werk ik aan. Hij wil nog niet echt mee en vraagt regelmatig of ik ‘even uit de mediationmodus’ wil komen. Maar ik weet zeker dat hij mijn aandacht ('wat doet dit met je?') wel op prijs stelt. Hij heeft tenslotte ook best ‘issues’ en ik voel gewoon dat hij het met me 'wil delen'. Hij weet het alleen zelf nog niet.

"Hij zit nog een beetje in de weerstand."

Therapeutisch?

En dan zijn er nog mijn pubertjes. Die begrijpen sowieso niets van het leven. Gelukkig hebben ze mij. Niet alleen hou ik verschrikkelijk veel van ze, ik kan ook erg goed met ze praten. Tenminste, als ze me de kans geven. Meestal lopen ze snel weg als ik er even a la de coach voor ga zitten. (“Nee mama, ik heb echt even geen zin in weer zo’n therapeutisch gesprek met jou.”) Jammer want zo missen ze de zin van het bestaan. (Niet dat ze altijd weglopen, ze blijven ook wel vaak zitten hoor. Alleen doen ze dan wel hun oortjes in.)

"Neeneeneenee, ik had het over filters, niet over fillers, wel even opletten, dames!"

Ongoing proces

Afijn, zoiets is ook een ongoing proces. Bij mij heeft het ook 45 jaar geduurd voor ik mezelf vond. Dus ik gun iedereen de tijd en de kans om mee te bewegen. Mijn familie, buren, vriendinnen (die steeds denken dat ik het over fillers heb in plaats van filters) en collega's. Ja, de gesprekken zijn soms stroef en ik heb begrip voor hun weerstand (ongevraagd feedback krijgen is ook niet makkelijk) maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik op de goede weg ben. Soms is het gewoon een kwestie van niet opgeven. Of een beetje doorduwen. Het is in hun eigen belang tenslotte.

Lonely

Toch, soms, dat geef ik eerlijk toe, heb ik het ondanks mijn onlangs ontdekte inzicht in het universum best lastig. Het is niet makkelijk als jij alles doorziet en de mensen om je heen willen niet mee. It’s lonely at the top, zeggen ze dan hè.

Ik kan niet wachten tot ik weer naar mijn coach mag. Die luistert tenminste.

6 Responses to "Of ik éven uit de mediationmodus kan komen…."

 • Moi
  9 november 2018 - 10:21

  Whahaha, geweldig. Herken het van mijn man toen ik effe procesmatig op hem inpraatte…die ging ook meteen in de weerstand, hihi.

  • Esther Vuijsters
   9 november 2018 - 12:38

   Hahaha mooi he?

 • Cleo
  9 november 2018 - 11:24

  Kwam toevallig weer eens op je blog. Fijn dat je weer leuke stukjes schrijft. Kan ik met een lach het weekend in. Top.

  Heb je je WFT helemaal aan de wilgen gehangen of moet je dat hiernaast ook allemaal nog doen?

  Groet en fijn weekend.

  • Esther Vuijsters
   9 november 2018 - 12:38

   Jaaa ik vind het ook leuk jullie weer te zien 😊 wft hangt inderdaad in de wilgen

 • Miona
  28 januari 2019 - 19:00

  Ooooh mochten mijn WFT’s maar aan de wilgen 🙂 Ik moet er nog 1. Inkomen ……

  • Esther Vuijsters
   28 januari 2019 - 21:41

   O jee sterkte!!

Leave a Reply