IT-girl van Katy Birchall recensie door Lizzy (12)

it1Yeah! Ik mag voor het eerst een échte boekrecensie schrijven! Best cool!

En het is een goed moment, want ik mag momenteel niet lopen. (Hoe dat komt lees je hier). En de hele dag op de bank dat is natuurlijk best saai. Behalve dan met IT-girl , het debuut van schrijfster Katy Birchall.

Lees je even mee?

Ietwat mislukt leven

Al liggend op de bank - mijn been omhoog - lees ik over het (ietwat mislukte) leven van Anna Huntley, een tienermeisje dat absoluut niet populair is en haar eigen leven heel zwaar vindt. (Herkenbaar? Hebben we allemaal wel eens, toch?!). Eigenlijk vindt Anna alles dat mis gaat in haar leven de schuld van haar vader. Haar vader – vindt Anna – is een doodsaaie man die boeken over oorlog tanks (en andere saaaaaaaie dingen) schrijft. (Tja de schuld aan je ouders geven is natuurlijk ook veel makkelijker dan jezelf de schuld te geven, duh.).

De hond heet Hond

IT-GIRLAnna is – zoals gezegd - niet populair, en haar enige vrienden zijn Jess en Danny, en Hond. Haar Labrador. (Goed zeg, om je hond Hond te noemen, origineel ook, hahaha.) Anna’s vader schrijft soms (naast de tanks) ook over beroemde actrices, maar daar heeft Anna eigenlijk niks aan. Dat wil zeggen, tótdat haar vader zich verlooft met een van de beroemdste actrices ter wereld.

“Levensdoel 10. Hond een high five leren.”

Dé IT-girl van Londen

Helena Montaine – de actrice – heeft een populaire dochter. Marianne Montaine, dé IT-girl (dat wil zeggen, de populaire) van Londen. Zou het Anna lukken om vrienden te worden met haar stiefzus annex IT-girl Marianne?

En jawel. Iedereen wil ineens vriendinnen met Anna zijn en de jongen die ze al een tijdje leuk vindt (maar die eerst nooit tegen haar wilde praten) heeft ineens ook wel interesse in Anna. Ineens is Anna zó populair dat ze hem mee kan nemen naar een concert.

Roddelen

Eerst geniet ze van al die aandacht maar als ze een ander meisje over haar hoort roddelen (“Anna dénkt maar dat ze populair is!”) slaat de twijfel toe. Is ze nu wel zo geslaagd? En besteedt ze wel genoeg aandacht aan haar oude en echte vrienden? En is dat populair zijn wel echt zo leuk als ze ooit dacht?

“En die leuke jongen over wie je het had aan de telefoon? Boursin of zo? – Mam! Boursin is een kaasje!” (Note van mij, Lizzy: het ging over ene Brandon! Haha!)

Superleuk!

it2IT-Girl is écht een superleuk boek. Voor op vakantie of gewoon thuis. Heel herkenbaar en ook nog een supergrappig. Je leeft met Anna mee en je vóelt haar opwinding als ze opeens naar een gaaf concert mag. Als je eenmaal in het boek bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen (weet ik uit ervaring) en als je de laatste bladzij hebt gelezen heb je meteen spijt dat het boek uit is. Superbedankt JP Books dat ik dit boek voor jullie mocht lezen.

Ik heb alleen nog één vraag. Wanneer komt deel twee?

En? Wat vonden jullie? + Winactie!

Zo. Mijn eerste review zit erop. Wat vonden jullie ervan? O ja. Nog een verrassing. Ik mag een boek verloten van JP Books, hoe cool is dat?! Stuur me een mailtje via onderstaand formulier, vertel wat jouw lievelingsboek is en maak kans! (Actie loopt tot 31 juli, winnaars krijgen bericht)

IT-Girl van Katy Birchall, JP Books, 302 pagina's, ISBN 9789030500681 is hier te bestellen.

6 Responses to "IT-girl van Katy Birchall recensie door Lizzy (12)"

 • Linda
  17 juli 2015 - 22:07

  Wat leuk geschreven, Lizzy. Je kan zo in de voetsporen van je moeder, maar dat doe je natuurlijk eigenlijk al 😉
  Heel veel sterkte met je herstel!

 • Tanja
  18 juli 2015 - 03:27

  Hallo Liz, een hele goede recensie, met de leuke en minder leuke dingen zoals je ouders de schuld geven van alles 😉 En het nodigt zeer zeker uit dit boek te gaan lezen 🙂 Helaas ben ik niet van de beoogde leeftijdscategorie 😀 Je zit nu lekker in het boekenwereldje en je hebt talent! Wanneer komt jouw tweede deel uit?

 • Esther Vuijsters
  18 juli 2015 - 09:34

  Volgens mij zouden wij het boek ook best leuk vinden, Tanja 🙂

 • Eline
  18 juli 2015 - 09:36

  O, mijn dochter wil dat boek vast ook lezen! Wat een leuke recensie zeg! Ga je er meer doen??

 • Ingelien Poutsma (JP Books)
  20 juli 2015 - 14:53

  Hi Lizzy,

  Jeetje, wat heb jij een pech dat je uitgerekend in de vakantie met je been omhoog op de bank ligt! We hopen natuurlijk dat het snel achter de rug is, zeker nu je iT-girl uit hebt.

  Nummer 2 van iT-girl verwachten we in het voorjaar van 2016. Een exacte datum is nog niet bekend, maar we houden je zeker op de hoogte.

  Groetjes, Ingelien (JP Books)

 • rebels
  22 juli 2015 - 13:15

  Hoi Lizzy,

  Wat heb je een leuke boek-recensie geschreven! Ik zou het boek graag winnen voor mijn nichtje van 14. Zij is gek op lezen en ik weet zeker dat dit onderwerp haar erg aanspreekt!

  Heel veel sterkte met je knie! Echt rot dat je uitgerekend in de zomerperiode “plat moet”.

  Groetjes Els

Leave a Reply