In de schoenenwinkel

schoen2“Ik heb het gevoel dat ze nét iets te groot zijn.”

De verkoopster werpt een kritische blik op de instappers van Gabor. Zilvergrijs zijn ze, met een soort legerpatroon. Ze staan me echt goed, al zeg ik het zelf. En ik wil ze heel graag.

Precies goed

“Ik denk dat het wel meevalt”,  zegt de verkoopster. “Je voeten zetten wel altijd flink uit als je een tijdje loopt. Zeker in de loop van de dag. Dan zitten ze waarschijnlijk precies goed.” Ik loop nog een rondje, besluit dat dat ze nu al bijna precies goed zitten en ik reken af.

schoen1Spiegeltje spiegeltje

Als ik nog even bij de slippers sta te kijken, is de verkoopster inmiddels een andere klant aan het helpen. Ook zij staat voor de spiegel te twijfelen. “Het lijkt wel of ze iets knellen aan de voorkant”, hoor ik haar zeggen.

Precies goed

“Ik denk dat het wel meevalt”, zegt de verkoopster. “Dit soort schoenen loopt altijd echt flink uit na een tijdje. Dan zitten ze waarschijnlijk precies goed.”

Ik draai me om en kijk naar de voeten van de vrouw achter me en zie een paar bekende zilvergrijze instappers. Van Gabor. Die kennelijk altijd 'precies goed' zitten.

Tagged ,

4 Responses to "In de schoenenwinkel"

 • Moi
  5 juni 2015 - 09:29

  Hihi….zo herkenbaar….ik luister daarom ook nooit naar verkoopsters. Als een schoen knelt, koop ik hem niet….en ik koop schoenen aan het eind van de dag, als mijn voeten al dikker zijn. Als ze dan goed passen, neem ik ze.

 • Eline
  5 juni 2015 - 09:36

  Ach ja, zo gaat dat. Ze zeggen precies wat jij wil horen. Slim.

 • Eline
  5 juni 2015 - 09:37

  Maar los daarvan, wel erg leuke schoenen 🙂

 • Tanja
  11 juni 2015 - 06:14

  Wat een fijne verkoopster :-(, voelde je je niet een beetje in de boot genomen? Als ze achteraf te groot zijn ging ik ermee terug @#$%@ Maar ze zijn wel heel leuk en een paar watjes voorin wil wel eens helpen 😉

Leave a Reply