In de contramine

Annabel is momenteel net een papagaai.

Alles wat Lizzy zegt, alles wat Lizzy doet, alles wordt gekopieerd. En soms vindt Lizzy dat best leuk. Zoals tijdens het avondeten. Als zíj dan met haar hoofd gaat schudden, en Annabel schudt mee, dan is dat lachen. Vooral als laatstgenoemde nét een volle lepel in haar mond heeft.

Maar meestal vindt Lizzy het níet leuk. Bijvoorbeeld als ze gewoon even alleen wil spelen. Of als ze net een mooie blokkentoren heeft gebouwd. Dan is het helemaal niet fijn, zo'n geluierde pappagaai in de buurt. Stap-stap-stap en wég is de toren. Dan is zo’n zusje maar stom. En dat zal Lizzy laten merken ook.

“Mamma, ik vind mijn zusje níet meer leuk,” zei ze laatst. “Ze schreeuwt, ze stinkt en ze gooit alles om.” Toegeven, scherpe analyse. “Lieverd, toen jij klein was, was je precíes zo,” kwetterde ik vrolijk. “ En als Annabel straks nog wat groter is, dan kunnen jullie heel leuk samen spelen.”

“Hm,” gromde Lizzy. Duidelijk nog steeds in de contramine.

“Hm. Ik geloof niet dat ik zin heb om dáárop te wachten, mamma.”

10 Responses to "In de contramine"

 • johnpiek
  9 oktober 2006 - 11:51

  Heerlijk eerlijk is dat.

  Ik herinner me trouwens nog precies hoe mijn jongere zus destijds als dreumes alles na moest bouwen wat ik met mijn lego maakte. En altijd moest ze dan precies dat onderste steentje hebben uit mijn bouwwerk… 😉

 • BIS
  9 oktober 2006 - 12:19

  Mijn ene dochter heeft laatst een aanplakbilet gemaakt met daarop “zus te koop”. Helaas voor haar zijn er geen potentiële kopers op afgekomen.

 • Karen 1
  9 oktober 2006 - 12:20

  Hier is het hetzelfde hoor en het duurt nog steeds voort. Chronisch hoor je Mikki tegen Alec mopperen: Alec, jij naapt mij altijd na, houd daar eens mee op!

 • Elle
  9 oktober 2006 - 12:58

  Haha herkenbaar.
  Mijn oudste vindt het vooral vervelend dat zijn broertje zijn spel verpest als hij alleen wil spelen en níet luistert op het moment dat hij geacht wordt mee te doen in het spel. Vanmorgen wilde hij bijvoorbeeld samen met zijn broertje in het grote bed van papa en mama liggen, maar die kleine dreumes kroop er steeds weer uit. ‘Luisteren naar mij!’ hiep ook niet 😉

 • Elle
  9 oktober 2006 - 12:58

  hiep = hielp

 • Anoniem
  9 oktober 2006 - 17:28

  Pappagaai……………….. nieuwe spelling Es 😀 of heeft Paul hier iets mee te maken?

 • EstherVuijsters
  9 oktober 2006 - 17:44

  Oei 😳

  Ach ja, laat maar staan. Ben ook maar een mens! 🙂

 • Anoniem
  9 oktober 2006 - 17:48

  [quote:3a4e69c91a=”Anonymous”]Oei 😳

  Ach ja, laat maar staan. Ben ook maar een mens! :)[/quote:3a4e69c91a]

  Gelijk heb je, begon zelf ook nog even te twijfelen maar Van Dale online bood uitkomst (papegaai), oef………………….. 🙂

 • Jee
  9 oktober 2006 - 18:01

  Herkenbaar. Het eerst woord wat mijn tweede zoontje kon zeggen was “ook”. Nu zijn ze 14 en 16 en habben ze het heel leuk samen!

 • anna69
  9 oktober 2006 - 19:08

  hihihi @ jee daar heb je dan wel 14 jaar op moeten wachten 😆

  hier ook kleine broertjes in de aanbieding, m’n dochter werd net weer eens gebeten door de jongste… laat ze maar niet lezen van dat aanplakbiljet anders gaat ze flyers maken ben ik bang 😉

Leave a Reply