In bed met vader én zoon Francis – Bloedlijn (thriller)

bloedlijnIs thrillerschrijver Felix Francis net zo fijn in bed als vader Dick Francis?

Een interessant vraag, die we het best 'proefondervindelijk' kunnen beantwoorden. Dat Dick goed is in bed, dat weet ik al jaren. Ik ben diehard Dick-fan en heb titels als Odds agains en In the Fame (verfilmd!) verslonden. En dat terwijl ik helemaal geen fan ben van de paardensport (die altijd een belangrijke rol speelt in de thrillers van Francis).

Zoon Felix

Maar nu is er dus zoon Felix. Met Bloedlijn (de tweede thriller die hij alleen schreef) waagt ook hij (weer) een gokje richting de races. Al na een paar bladzijden zak ik gelukzalig tussen de lakens. Felix is in bed net zo fijn als zijn vader. Spannend, een tikkie grappig en met een bevredigend einde.

Met opzet verliezen?

In Bloedlijn draait het allemaal om de zus van verslaggever Mark Shillinford. Clare – een succesvolle jockey – verliest de race die haar broer verslaat en de vraag is: deed ze dit nou met opzet of niet. Het antwoord is niet makkelijk te geven want enkele uren daarna pleegt Clare zelfmoord. Of was het toch geen zelfmoord?

Francis vs. Francis

Bloedlijn is een heerlijk boek met een fijn plot en aantrekkelijke sfeerbeschrijvingen. Fijn voor in bed maar ook voor op de bank of in de trein. En nu Francis sr. Langzaam het toneel verlaat, is er één ding zeker: Dick Francis heeft niet op het verkeerde paard gewed, toen hij zijn zoon de kneepjes van het vak leerde.

Bloedlijn, Uitgevrij Q, 320 pagina's, ISBN 9789021457529 is hier te bestellen

Tagged ,

One Response to "In bed met vader én zoon Francis – Bloedlijn (thriller)"

  • Gironia
    14 oktober 2015 - 21:37

    Leuk, ik was ook fan van Dick Francis. Ga nu op zoek naar Felix.

Leave a Reply