In bed met Nele Löwenberg Zomer van de waarheid – review –

Ik heb er even op moeten wachten.

Maar eindelijk heb ik dan weer een boek om écht lekker alles te vergeten. Zomer van de waarheid van Nele Löwenberg is verslavend. Vanaf het moment dat ik erin begon wilde ik alleen nog maar lezen, lezen en lezen.

neleGeen droom

Het leven van hoofdpersoon Sheridan Grant is niet bepaald een droom. Toch had ik er vanaf het begin vertrouwen in. Het zou wel goedkomen met de zestienjarige Sheridan. Ze is een sterke jonge vrouw en hoe vervelend haar (adoptief) moeder ook doet, Sheridan zal overleven. Ze zal het beter krijgen.

“Ik stelde me altijd voor dat de boosheid van mijn stiefmoeder groen was. De ene keer was ze vloeibaar, een andere keer gasvormig.”

Dagboek

Maar voordat het zo ver is, moet ze wel nog even wat dingen uitzoeken. Ik draai me nog maar weer eens om in mijn bed en lees bij het licht van een klein lampje verder. Nog één hoofdstuk, dan stop ik. Maar verdorie, heeft Sheridan nou nét iets ontdekt over haar biologische moeder?! Heerlijk, ik lees nog even verder. Had ik al gezegd dat ik dól ben op romans waarin dagboeken een rol spelen?

“Een dagboek, leegstaande huisjes op een groot landgoed en bijzondere personages. Zomer van de waarheid heeft het allemaal.”

Aju

Al snel lig ik niet meer alleen met Nele Löwenbergs ‘Zomer van de Waarheid’ in bed, ik zit er mee op de bank en op de wc. Op zaterdagmiddag neem ik zelfs een bad om even ongestoord verder te kunnen lezen. Deur op slot, mamma is bezig. Aju. Sheridans weg naar volwassenheid gaat niet over rozen maar de sterren staan gunstig.

“Ik wilde dat ik de moed had om te verdwijnen, net als mijn Mommy deed.”

De muziek achterna?

Sheridan ontdekt steeds meer. Maar dan wordt het Halloween en dreigt de droom defintief een nachtmerrie te worden. Vergiste ik me? Trekt Sheridan dan toch aan het kortste eind? Zal ze nooit de liefde en de muziek achterna kunnen?

Op eerste Paasdag lees ik Zomer van de Waarheid uit. Een symbolisch einde, waarin een nieuw begin schuilt. Jezus is opgestaan. Sheridan ook.

Zomer van de waarheid van Nele Löwenberg, uitgeverij Querido, 414 pagina's, ISBN 9789021457789. Hier is het boek te bestellen.

Leave a Reply