In bed met Het Rosie project

Rosie.

Ik had al zoveel over haar gehoord. Over Rosie. Over dat het zo fijn was met haar. En nu ik het dan eindelijk zelf heb mogen ervaren kan ik er kort over zijn: Rosie is super. Ze is vermakelijk, grappig en lief. Rosie is een vrouw waar je energie van krijgt.

Don Tillman

Dat vind ik niet alleen, dat vindt karakter Don Tillman (onbewust) óók. Professor Tillman is een briljant wetenschapper met wat minder briljante sociale vaardigheden. Elke week eet hij precies hetzelfde. De belangrijkste reden: op die manier vergt het koken zo min mogelijk ‘cognitieve vaardigheden’, waardoor hij zijn hersenen voor belangrijkere zaken kan inzetten. Zoals daar is: Het Echtegenote Probleem!

Vragenlijst

rosieOm niets aan het toeval over te laten – hij weet immers prima wat hij wel en niet wil - stelt Don een (hilarische!) vragenlijst samen, die hem moet helpen zijn ideale vrouw te vinden.

Maar dan komt Rosie – min of meer toevallig – langs. En Rosie zoekt haar (biologische) vader.

Roadmovie

Don besluit Rosie te helpen. Niet uit empathie maar gewoon, omdat hij niet tegen onbeantwoorde vragen kan. Hun gezamenlijke project heeft iets van een vermakelijke roadmovie en gaandeweg leren Rosie en Don elkaar beter kennen.

Lovestory

Hoe het afloopt met Don en Rosie, ach, dat kan je natuurlijk wel raden. Maar leuker dan raden is het boek gewoon zelf te lezen. Een moderne lovestory starring een extraverte beauty en een autistische professor.

Het Rosie project is het debuut van de Australische schrijver Graeme Simsion, die naar aanleiding van het succes van dit boek zijn bedrijf verkocht om zich fulltime op het schrijven te kunnen richten. De filmrechten van het boek zijn al verkocht, bovendien verschijnt het inmiddels in meer dan 30 talen. Ook is er inmiddels een vervolg: Het Rosie effect. (Ben ik ook erg benieuwd naar!)

Het Rosie project van Graeme Simsion, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 336 pagina's, ISBN 9021015722. Hier is het boek te bestellen.

Leave a Reply