In bed met … Een huis in Frankrijk van Eva de Wit

Meiden, opgelet!

Er komt volgende week een superleuk boek uit. Een huis in Frankrijk, debuutroman van Eva de Wit. Ik mocht ‘voorproeven’ en… dit smaakt naar meer! Lees mijn review + superleuke winactie!

een-huis-in-frankrijk-200x300Iedereen heeft issues

Kijk. Problemen heeft iedereen. Problemen thuis, op het werk, met zichzelf. De één wat meer dan de ander, maar we krijgen allemaal ons deel. De vriendinnen Melanie, Suus, Jessica en Nina, die elkaar jaren ná hun studie Frans weer in Frankrijk ontmoeten, hebben ook zo hun issues. Alleen: ze weten het niet van elkaar.

Mooi weer

Ze spelen mooi weer. En dat kan goed, daar in Frankrijk, want het ís ook mooi weer. En het huis van Melanie is enorm, met zwembad en al, dus als zíj het zo goed voor elkaar heeft, dan kom jij niet met je zielige verhaal aan. Nee toch? Nee, dan schep je op over je baan. Of over je ‘leuke’ man. (Zonder te vertellen dat zijn handjes nogal loszitten). Je perfecte gezinnetje ...

“Ik zag aan haar ogen dat ze eigenlijk niet goed wist wat ze met me aan moest, toen ik net aan haar tafeltje zat.”

(Droom) Huis in Frankrijk

Gelukkig is er de trouwe hulp Marie. Die krijgt ze wel aan het praten. En wat er dan gebeurt is bíjna te mooi om waar te zijn. Het ís natuurlijk ook te mooi om waar te zijn – en het ligt er af en toe véél te dik bovenop – maar hé, het is een roman, en wat is nou fijner om bij weg te dromen dan een romantisch verhaal met een happy end?

“Ik was de spreekwoordelijke fly on the wall, heerlijk!”

Ultieme feelgoodboek

Een huis in Frankrijk is hét ultieme vakantieboek. Alhoewel. Dat doe ik het verhaal eigenlijk te kort. Het is het ultieme feelgoodboek. Eigenlijk geschikt voor iedereen met issues. Wij allemaal dus.

Ik werd er in elk geval heel vrolijk van. Ik heb van het boek genoten. Ik was erbij, in Frankrijk, met die meiden. Ik zag mijn problemen wegsmelten als sneeuw voor de Franse zon. En dat het er soms allemaal een beetje te dik bovenop ligt, ach, dat neem je bij dit boek op de koop toe.

Een boek dat garant staat voor instant-vrolijkheid. Waar vind je dat nou nog?


huisinfranrkijk

Win een weekend weg & win een boek!

Een huis in Frankrijk van Eva de Wit is vanaf 1 mei te koop in de boekhandel. Met een quote van mij op de cover! Eentje winnen? Like de blog & vertel wat jouw ultieme feelgoodboek is en win een exemplaar van Huis in Frankrijk. - Actie loopt tot 1 mei 2015 -

Nog meer leuks? Via de website http://www.eenhuisinfrankrijk.com valt er een weekend ‘een huis in Frankrijk’ te winnen voor vier vriendinnen!

€ 15,- | 336 pagina's | ISBN 9789401904384 | Ook als e-boek | Uitgeverij Z& K, Utrecht.

18 Responses to "In bed met … Een huis in Frankrijk van Eva de Wit"

 • Moi
  24 april 2015 - 09:47

  Mijn ultieme feelgoodboek is een hele oude: The Nutmeg tree (1937) geschreven door Margery Sharp. Het boekje is klein, maar de sfeer die het oproept van lang vervlogen tijden is gewoon heerlijk. Mijn exemplaar valt bijna uit elkaar van oudheid. https://margerysharp.wordpress.com/2014/05/06/the-nutmeg-tree/

 • Jan
  24 april 2015 - 14:11

  Ben zeer benieuwd naar dit schitterende boek.
  Laat het vakantiegevoel maar beginnen.

 • Ing
  24 april 2015 - 16:54

  Test

  • Ing
   24 april 2015 - 16:56

   Probeer nu al3 x een reactie te geven. Een zaterdag in september van Maeve Binchy

 • van erum maria louisa
  24 april 2015 - 19:33

  ik zou dit boek graag meenemen op vakantie

 • Karin
  24 april 2015 - 21:53

  Poehhhhhh…..best een lastige deze vraag aangezien ik best veel favoriete feelgoodboeken op mijn lijstje heb staan ☺
  Zo gelachen en zitten gniffelen bij ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson’
  Wat een verdomd mooi geschreven humoristisch en levensecht boek waarvan je fantasie danig op de loop gaat hihihihi ☺☺☺
  Paaaaaaaaaaaareltje van het zuiverste soort ♥

  p.s Goede runner-up is Zout op mijn huid van Benoîte Groult (DE 50 shades van 25 jaar geleden )

 • Anna
  24 april 2015 - 22:08

  Lijkt me een heel interessant boek!

 • Marian
  24 april 2015 - 23:01

  De lijst van al mijn wensen van Gregoire Delacourt!

 • Linda
  25 april 2015 - 10:47

  Wat een leuke blog en winactie! Mijn feelgoodboek is Zwart-wit van Gillian King, Het boek leest heel vlot, je kunt het echt niet wegleggen. Het bijschrift bij de titel “Verliefd worden is geen optie” geeft al een beetje prijs welke kant het opgaat maar je vliegt echt door het boek heen. De hoofdpersoon is Elin, een jonge vrouw die in Den Haag samenwoont met haar zus en op zoek is naar werk. Op weg naar een sollicitatie botst ze per abuis op een tienermeisje, Vicky, die plotseling met haar fiets de weg oversteekt. Ze brengt het meisje thuis en via deze ontmoeting krijgt ze een baan. Ze maakt kennis met de tweelingbroers Nick en Chris. Ze vindt Nick heel leuk maar ze wil niet verliefd worden…………Ondertussen wordt haar zus Bibi verliefd op Reinier, de ex-vriend van Elin. Per hoofdstuk staat de naam vanuit wie zijn perspectief je het boek volgt en tussendoor lees je de gedachten van Nick.

 • Monique
  25 april 2015 - 23:20

  Mijn favoriete boek is
  De vrouwenslagerij van Ilja Gort.
  Echt een geweldig boek!

 • Lies
  26 april 2015 - 13:15

  Mijn ultieme feelgoodboek is het raadsel van het prado (of welke andere historische roman ook 🙂 ), je waant je in een tijd die er niet meer is en bent even helemaal weg van alles! Ik moet zeggen dat Simone van der Vlucht daar ook erg goed in slaagt met haar historische werken 🙂

 • Anneliese
  26 april 2015 - 13:39

  Ik doe graag mee aan de win actie, heel erg leuk.

  Mijn favoriete boek is Het Diner van Herman Koch, een erg mooi boek om te lezen.

 • Tanja
  28 april 2015 - 00:17

  Goede recensie en leuke winactie’s 🙂 Ik las pas Herman Finkers en die man geeft me een goed gevoel! Daar blijf ik bij lachen 🙂

 • Yanda
  29 april 2015 - 14:01

  Oh, dit is nog best lastig! Maar de Engelstalige boeken van Sophie Kinsella doen het bij mij altijd goed. Zit vaak hardop te lachen bij haar verhalen. En in de Engelstalige boeken komt de humor beter tot zijn recht.

 • Bep H
  29 april 2015 - 19:08

  De drie beroemde Tuinfluiter-romans, die heb ik gelezen toen in 14 jaar was en heb ik laatst nog weer opnieuw gelezen.

 • Isabel
  29 april 2015 - 20:38

  Mijn ultieme feelgoodboek(en): de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella!

 • Lies
  30 april 2015 - 12:43

  lijkt me een heerlijk boek om op vakantie te lezen. Wat bijzonder dat jouw quote op de cover staat!

 • Thea
  30 april 2015 - 21:14

  Oh zo lekker, een feel-good boek! En zonder commentaar wat ik krijg bij een feelgoodmovie 😉 Mijn favoriet is een boek van Astrid Harrewijn, Miss Communicatie.

Leave a Reply