In bed met … een Amersfoortse moord! Te Koop Eva Monté

Zin in een lekkere, luchtige thriller?

Lees dan Te Koop van Eva Monté (pseudoniem van gezusters Nagelkerke, Te Koop is hun debuut). Een verhaal over een criminele makelaar dat zich afspeelt ... in mijn achtertuin.

Makelaar Richard Hoek en zijn vrouw Marlinde wonen op de Berg in Amersfoort Zuid. Zo’n honderd meter bij mij vandaan, als ik de aanwijzingen in het boek goed interpreteer. Best grappig om te bedenken dat er hier verderop een fictief echtpaar ‘woont’.

tekoopWaar is de blogger?

Naast makelaar Richard maken we in Te Koop kennis met een verkoopstyliste en een lesbisch stel. “Wat lollig”, zeg ik tegen Paul als ik ’s avonds in bed nog even lekker verder lees. “Onze lesbische buren komen er ook in voor en wandelvriendin B. is natuurlijk de verkoopstyliste. Ik mis alleen de blogger nog in dit verhaal!”

Spannend!

De blogger komt niet - hm, ik krijg nu zelf een goed idee voor een thriller – wat wel komt is een moord. Vrij laat in het boek overigens, maar dat is nu juist wel eens grappig. Geheel volgens traditie is er inmiddels een keur aan verdachten voorbij gekomen. Het schimmige makelaarswereldje waarin Richard zich begeeft, vormt een interessant decor en wat is er vroeger toch gebeurd waardoor (schoon)moeders zo haatdragend is?

Station Amersfoort

Ik lees Te Koop in een paar avonden uit. Ik herken station Amersfoort, ons politiebureau (“onlogisch in een de bocht aan een drukke weg gelegen!”) en de binnenstad. Iemand heeft hier goed zijn best op gedaan. Wel jammer dat het echtpaar Hoek dan weer in een niet-bestaande straat woont. Daar kan ik dus niet even langsfietsen. Aan de andere kant, voor het verhaal maakt dat niet uit natuurlijk.

Fijne thriller

Het boek is spannend en vlot geschreven. Een fijne triller voor in bed, bad of bank. Of op vakantie. Dat ik af en toe ‘yeah right’ denk bij sommige gebeurtenissen neem ik op de koop toe. Of moet ik zeggen: ‘Op Té Koop toe’?

Te koop van Eva Monté, 5 maart verschenen bij De Crime Compagnie. ISBN: 9789461091970. 2015.

Winnen?

Leesexemplaar beschikbaar gesteld door De Crime Compagnie. Een digitaal exemplaar winnen? Stuur snel een mail via onderstaand contactformulier. Meedoen kan tot 6 juni 2015.

 

Leave a Reply