Ik zoek, ik zoek … een tekenaar!

tips voor functioneringsgesprek

Inderdaad! Zoiets zoek ik!

Binnenkort start ik met een nieuwe serie op mijn blog. Carteens.

Een ‘carteen’ (combinatie van cartoon en teen) is een quote van een van een tiener met daarbij een kleine tekening. Het lijkt míj een superleuke rubriek, en quotes zijn er genoeg, maar er is één probleem.

Ik kan niet tekenen.

Quotes voor de carteens

Wat ik wel kan is goede quotes verzamelen. Quotes – bijvoorbeeld van mijn meiden, hun vriendjes en vriendinnen - die zo herkenbaar zijn dat ze direct een beeld oproepen. En naar dat beeld ben ik opzoek. Een goede carteen bestaat namelijk uit woord én beeld. (Ik kan het weten want ik heb het woord bedacht!)

Ik zoek jou!

Dus. Kan jíj een beetje tekenen. En vind je het leuk om - onbezoldigd - aan deze rubriek mee te werken, mail me dan snel. Het gaat om hooguit één tekening per maand en als je het na een paar keer zat ben dan is dat natuurlijk ook géén probleem. Bovendien krijg je een exemplaar van mijn boek cadeau!

Om je alvast een beeld (huh huh) te geven, volgen hier alvast een paar carteens. Met tekst, zonder beeld. Zie jij het voor je? Mail dan snel. O en heb je een leuke quote? Die mag je ook altijd mailen!

“Lieverdje, jíj hebt een koptelefoon op he? Mamma niet.” (Tegen Annabel)

"Jullie zien alles door een roze bril! Ik ben de enige die ziet hoe de wereld écht is!" (Liz)

"OMG! Vergeten mijn Engels te leren! Shit! Shit, Fak!" (Liz met in haar hand een agenda!)

3 Responses to "Ik zoek, ik zoek … een tekenaar!"

 • Cleo
  12 november 2014 - 20:39

  Wat voor Peetje? Ofschoon die ongetwijfeld jouw boek al heeft. 🙂

  Ik kan niet echt goed tekenen dus kan je niet helpen.

 • Tanja
  13 november 2014 - 00:36

  Ik dacht ook meteen aan Peetje, die is hier een ster in!! En ze kent je heel erg goed 🙂 Ik keek al even naar haar prachtige tekeningen op je boek 🙂 En ik zal andere cartoons eens beter bekijken, misschien krijg ik dan inspiratie voor eigen typetjes voor de familie Vuijsters 😀 Het lijkt me wel heel leuk om te doen 😉

  • Esther Vuijsters
   13 november 2014 - 09:58

   Ik zie graag iets van jou Tanja!

Leave a Reply