Ik weet slechts dat ik niets weet

Ken je dat?

Dat je van alles te vertellen hebt, maar dat je er niet echt een samenhangend verhaal van kunt maken? Of dat je alleen maar dingen kunt bedenken waar je al eens over geschreven hébt?

Ik heb dat nu een beetje. Een beetje boel.

Proef Amersfoort

De afgelopen dagen studeerde ik, werkte ik en ging ik met De Man naar mijn favoriete festival, Proef Amersfoort. Er was ook een vriendin mee en het was supergezellig. We aten oesters en dronken champagne, dat was heerlijk, maar aangezien we dat elk jaar doen, is het geen blog waard. Zo bijzonder is het nou ook weer niet. En daarbij, zowel over die vriendin als over Proef Amersfoort héb ik al eens geschreven.

Geen onderwerp

Nee. Er komt geen goed onderwerp bovendrijven. Het was natuurlijk heerlijk weer - ik las Het Rosie-Project uit - en ik ging wandelen met een vriendin. Mooi en lekker, maar té bejaard om daarover te bloggen. (Het enige wat wel spectaculair was: we ontdekten dat er een seksclub – met tamelijk bizarre thema-avonden – op onze vaste wandelroute was gevestigd! Maar ja, om daar nou over te gaan bloggen…)

Wet Werk en Inkomen

Maandag heb ik weer een examen. Ik zie er wel een beetje tegenop want hoewel ik me suf geleerd heb lijkt de stof bij de minste of geringste beweging weer uit mijn hoofd te lekken. De nieuwe Wet Werk en Inkomen, alle regelingen op het gebied van de WIA, schiet mij maar lek, dan kom ik in de IVA en hoef ik niet meer te leren. Kortom, dat onderwerp kan ik ook afschieten.

Vanavond

Morgen is het weekend. Dan is de vakantie voor de meiden alweer bijna voorbij. Vanmiddag gaan we iets leuks doen, daarover morgen meer. En omdat ik nu al de hele ochtend klaag over Paul dat ik niets weet te schrijven, zegt hij:

“Dan schrijf je vanavond iets.”
“Dan weet ik ook niets.”
“Dat weet je nu toch nog niet?”
“Jawel. Want ik weet echt niets.”
“Niets?”
“Nou ja. Ik weet slechts dat ik niets weet.”
En ja, zelfs dát is al eens eerder geschreven.

2 Responses to "Ik weet slechts dat ik niets weet"

  • miranda
    15 mei 2015 - 14:14

    dan heb je niks te vertellen en toch geen saai leven.. hoe bizar is dat?!

  • Tanja
    19 mei 2015 - 00:13

    Schijven over al die dingen waarover je al geschreven hebt, een soort of herhalingaflevering 🙂 En toe maar, oesters en champagne, het goede leven! Een hele mooie foto heb je erbij geplaatst!

Leave a Reply