Ik vind het niet kunnen (uit de oude doos)

hoesje4Ik bel mijn moeder vaak. Soms voor een korte vraag, soms met een lang verhaal.

Dat doe ik omdat ik dat leuk vind en ook een beetje omdat ik weet dat mijn moeder dat op prijs stelt. (Ik bedoel, als zij steevast – na anderhalve dag radiostilte – opbelt met de tekst: “Ik dacht, ik zal eens kijken of je nog leeft” dan mag ik er wel vanuit gaan dat ze me gemist heeft, toch?!)

Iemands dochter

Mijn moeder (en mijn vader zit er dan meestal bij, ik sta dan op de speaker) belt met niemand zo vaak als met mij. Zegt ze. Dat geeft mij – als dochter – een heel fijn gevoel. Ook al ben ik in de veertig, ik ben nog altijd iemands kind en mijn ouders zijn er voor me. Niet meer dan logisch dat ik mijn moeder gisteravond ook even wilde bellen na de tienminutengesprekjes op school.

Ophangen joh!

De eerste keer dat ik belde was ik onderweg naar aquarobics en belde ik vanuit de auto. Mijn moeder was in gesprek dus probeerde ik tien minuten daarna nogmaals. Nog steeds in gesprek. Ik voelde een lichte ergernis opkomen. Noem me ouderwets maar moeders moeten beschikbaar zijn voor hun dochters, zo heeft de natuur dat nou eenmaal bepaald. Ik kleedde me om en belde voor de derde keer, ik zou toch verdorie mijn eigen moeder wel aan de lijn kunnen krijgen?! Niet dus. Nog steeds in gesprek. Met wie zat ze nou zo te beppen? Ik, haar eigen dochter, had haar nodig! Ophangen!

Eindelijk!

Het eerste wat ik deed na de zwemles was mijn telefoon grijpen (oké, niet helemaal het eerste, ik zat inmiddels weer in de auto) en dit keer ging de telefoon over.

Met wíe?!

“Ha meissie!”
“Hé, ma!” (Favoriet grapje van broer en mij: “Hé ma! Hema!”) “Met wie zat jij zo lang te bellen?”
Ik probeerde niet verwijtend te klinken maar hallo, ik was haar dóchter! Dan verwachtte je toch enige betrokkenheid?
“Te bellen?”
“Ja, een uur geleden, was je heel lang in gesprek.”
“O ja. Ik zat met Lizzy aan de telefoon.”

Nou ja!

En over telefoons gesproken, hebben jullie al meegedaan aan de leuke winactie van eergisteren? Doen hoor, mag je je eigen telefoonhoesje uitzoeken.

Leave a Reply