Ik vertrek!

“De avonden werden abrupt onderbroken omdat eigenaar Hans om half elf het licht uit deed. Volgens hem werd er niets aan verdiend en ging hij liever naar bed.”

Ah. Ons weekje Oostenrijk. Ik lees even bij op Zoover en ik krijg er hoe langer hoe meer zin in.

“Als het je niet bevalt kan je beter naar Turkije gaan!”

Zoover

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het Zoover. In alle vroegte zullen we vertrekken – twee giebelende meisjes achterin – richting de frisse lucht van de bergen, de stromende beekjes en de Krimmlwatervallen. Onderweg: plassen bij de pomp, Milka-chocolade en de dvd’s van Geronimo Stilton.

Gemütlichkeit

Op naar Oostenrijk. Naar de "gemütlichkeit" van ons Gasthof, lokale maaltijden - waar ook het nodige over te doen was want vooral veel lege schalen - en… Hans. De Nederlandse eigenaar die volgens de recensies ‘de gasten afsnauwt’, ‘alleen maar met geld bezig is;  en ‘altijd in het rokershok zit’. Hm. Klinkt als een sympathieke vent, der Hansel!

Frisse berglucht

kro21Net voor je op vakantie gaat de bestemming goochelen. Dat moet je eigenlijk niet doen. Zoover trekt zeikers aan en het is beter om gewoon je eigen mening te vormen. Toch kan ik niet stoppen met lezen. Ik haal Paul erbij en samen liggen we in een deuk. Hans is van de regels, wie niet opschiet krijgt geen soep, overal ruikt het naar sigarettenrook - tot zover de frisse berglucht - en als het je niet bevalt ‘moet je maar naar Turkije gaan’. "All inclusieve?!" schrijf iemand. "All excluded!"

“Moet ik nou voor twee kroketten de frituur aanzetten?”

Observeren

Bijna op vakantie. Ik heb superveel zin in. Lekker met z’n viertjes op stap, boekje lezen, wandelen en shoppen. En natuurlijk: kennismaken met Hans, en dan ’s middags om vier uur even twee kroketjes bestellen. Of gewoon vanaf het terras de boel observeren. Er is geen TV (behalve in de rookkamer) maar dat lijkt me ook niet nodig. Wíj hebben onze eigen Fawlty Towers.

Ik wilde eigenlijk volgende week niet gaan bloggen.

Maar misschien dat ik het toch wel doe.

9 Responses to "Ik vertrek!"

 • Tanja
  30 april 2015 - 09:21

  Hahaha, ik ben benieuwd hoe jullie Hans vinden 🙂 En als hij is zoals beschreven kun je er maar beter om lachen 😀 Geen kroketten en vroeg slapen, wel gezond 😛

 • Eline
  30 april 2015 - 09:54

  Oooo bloggen jij!!!!!

 • dine
  30 april 2015 - 09:58

  🙂 jaaa bloggen wij willen op de hoogte blijven !!! 🙂 🙂

 • Esther Vuijsters
  30 april 2015 - 10:06

  Stelletje ramptoeristen! 🙂

 • Petra
  30 april 2015 - 10:23

  Jhaaa bloggen!! wil erg graag weten hoe dit gaat aflopen… euhm, ik bedoel, hoop dat jullie een top vakantie hebben natuurlijk 🙂

 • Annet
  30 april 2015 - 13:06

  Ik heb een Oostenrijkse man en een grote Oostenrijkse schoonfamilie en er zitten zulke en zulke tussen, also: lass dich überraschen. En bloggen hoor, dat ben je ons nu schuldig nadat je Hans geintroduceerd hebt!

  • Esther Vuijsters
   30 april 2015 - 17:40

   Eigenlijk ben ik iets belangrijks vergeten te vertellen, het is een Nederlandse Hans 🙂

 • Annette
  30 april 2015 - 19:15

  hahaha ik lees meestal wat recensies op zoover voordat ik boek en ik huiver elke keer want helemaal positief is het nooit nergens niet hoor 🙂 Hele fijne vakantie in elk geval.

 • Joolzz
  2 mei 2015 - 19:37

  Na mijn weekje ‘ik vertrek’ kwam ik thuis met een leuke verassing van je die op me lag te wachten! Thanks!! 🙂

Leave a Reply