Ik krijg er grijze haren van!

Ik merk in toenemende mate dat PR- en persbureaus hun best doen mij persoonlijk te benaderen.

Hun mailtjes beginnen steeds vaker met ‘beste Esther’ en niet zelden staat er zoiets als: “Dit is misschien leuk voor jouw blog”, of “Wellicht dat jouw doelgroep dit interessant vindt.” Meestal klopt dat dan.

Jij tipt, ik blog

Ik ben daar gevoelig voor. Voor die persoonlijke aanpak. Regelmatig schrijf ik stukjes over leuke, nieuwe cadeautjes of er rolt een mooie actie voor VerrassingsVrijdag uit. Een andere keer maak ik grapjes over een nieuw product (zoals deze blog over de Happy Periodbox) of ik knutsel er een leuke Tip!-blog van. Mooi werk. Dat is het.

BFF's?

Maar soms slaat een persbureau de plank mis. Zo kreeg ik gisteren een heel persoonlijke mail die ook nog eens was ondertekend met ‘lieve groet’. Dat klinkt fijn, maar het is eigenlijk gewoon een beetje vrijpostig. Ik ben tenslotte geen BFF met dat betreffende PR-bureau. En dat zal ik ook niet snel worden.

Ik krijg er grijze haren van

"Prachtige tinten waarmee het haar weer een jeugdige uitstraling krijgt!"

Want. Waarover ging het persbericht? Over ‘de ultieme grijsdekking’. Doel: het dekken van 50% of meer grijze haren. 50%! Over het beledigen van je doelgroep gesproken! En dan vervolgens ondertekenen met ‘lieve groet’?! Ik vind het nogal wat.

Schades of grey?

Nog los van de belediging vroeg ik me na het lezen van het persbericht ook nog eens af of íemand het product het hoofd wilde bieden. Want wat te denken van de zinsnede: zorgt ervoor dat ik (…) in mijn salon prachtige nieuwe, warme schades kan aanbieden.” Schades? Daar zal je dan lekker van opknappen!

Kan je een persbureau ontvrienden?

Afijn. Het is duidelijk. Hier ga ik dus niet over bloggen. Wij (kapsel & ik) voelen ons totaal niet aangesproken. Ik heb vriendelijk bedankt om het product te testen. Het PR-bureau heb ik een mailtje gestuurd met het verzoek mij uit het bestand te halen. Om verder schades te voorkomen.

Ik heb ondertekend met een Lieve Groet. Dat dan weer wel.

Meer lezen? Op Vrouwonline vandaag een blog over Andre, die zijn geld verdient met het ontmaagden van vrouwen. Een gat in de markt?!

11 Responses to "Ik krijg er grijze haren van!"

 • Tanja
  18 november 2014 - 12:35

  Hahaha, ik val wel in die doelgroep! Maar echt Esther, grijs worden doet geen pijn! Mijn oudste dochter helpt me vaak herinneren dat ik uitgroei heb “mam, zal ik je haren weer verven”Zij, ( 30) vind dat grijs verschrikkelijk. Maar ik verf al lang, enkel omdat ik zo’n saai kleurtje van mezelf heb, niet voor de toenemende grijsheid 🙂 Ik blijf nog een jaartje of zo een rooie en daarna laat ik het uitgroeien!

 • Eline
  18 november 2014 - 17:54

  Ze leveren wel leuke blogs op 🙂
  Lieve groet!

  • Esther Vuijsters
   18 november 2014 - 20:19

   Grijnsch

 • suus uit frankrijk
  18 november 2014 - 19:37

  liever grijs dan kaal,maar van al dat verven word ik vast kaal….hum,dat scheelt dan wel weer,géen haar,geen grijs haar,géen haren meer verven…ik neem een aldekkend toupetje!

  • Esther Vuijsters
   18 november 2014 - 20:18

   Precies.
   En natuurlijk zijn er ergere dingen 🙂 Maar ze moeten me niet zo confronteren met mijn leeftijd en gewoon leuke oogschaduwtjes laten testen 🙂

 • suus uit frankrijk
  18 november 2014 - 21:21

  weet je dat wel zeker?kwam laatst oogschaduw tegen voor ..plussers,stond op dat t niet in de rimpels gaat zitten!hoe erg is dat…

  • Esther Vuijsters
   19 november 2014 - 10:40

   O nee! Kill Kill Kill

 • Cleo
  19 november 2014 - 10:00

  Warme groet vind ik ook zo erg, zeker als je iemand niet persoonlijk kent.

 • Peet
  19 november 2014 - 11:00

  Over ontvrienden gesproken; wel een beetje irritant dat ik nu elke keer dat ik ergens op klik op je site die “Vind ons leuk op fb” pop-up krijg. Ik kijk meestal 1x per week op je blog en klik dan dus nogal heen en weer 🙂

 • dine
  19 november 2014 - 11:01

  🙂 ik heb erge moeite met het feit dat ik nu toch echt tot die doelgroep behoor…heb de neiging om mij heen te kijken om na te gaan tegen wie ze het hebben…ben net 50 geworden maar alhoewel ik er op zich niks tegen heb gaan dit soort dingen me dan toch echt te ver….
  hier in Frankrijk hebben ze ook een uitdrukking voor de doelgroep voor bepaalde reclame “les ménagères de plus de 50 ans…” huisvrouwen van meer dan 50….joepie !

 • Esther Vuijsters
  19 november 2014 - 11:33

  Ja, Peet, daar wordt aan gewerkt, ik vind het ook irritant!

Leave a Reply