Ik ga op vakantie en neem mee … nieuwe slippers (Vakantieverslag Blog IV van IV)

Op vakantie? Ja leuk! Ik ging dit jaar naar Kroatië. Lees hier mijn vakantieblog.

kro4Heter en heter werd het.

Ik verzon steeds vaker een smoesje om even de caravan in te moeten (airco). Alhoewel het Robinsonbed aan het strandje ook heel aantrekkelijk bleef. Heerlijk om daar met een Bijela Kava (Witte koffie) in mijn boek te lezen of om gewoon te kijken naar een mooie zonsondergang.

Shoptijd!

De regen, storm en hagel (!) brachten verlichting. Midden in de nacht dronk ik pepermuntthee met Liz omdat we beiden waren wakker geworden van het geweld buiten. De volgende ochtend was de lucht geklaard en de baai helder. Tijd om een dagje te gaan winkelen.

Wanstaltige slippers

De meiden kochten een heerlijk lelijk schilderijtje voor ons en wanstaltige slippers voor zichzelf. Ik kocht ook nieuwe schoenen en die waren na een dag al kapot, tot hilariteit van de meiden (“Mam! Ze koopt nieuwe slippers en gaat onderuit!”)

Shoppen!

Shoppen!

Smokve!

Smokve!

Een hele Kroaat!

’s Avonds aten we met lokale vrienden (ik voelde me onderhand al een hele Kroaat) en gingen de meiden in hoofdstad Krk optreden voor ‘de toeristen’. Schijnt daar heel normaal te zijn, gewoon op de boulevard. Vriendinnetje Maya had er geen problemen mee, Annabel deed ook al snel mee en uiteindelijk volgde ook Liz. Het hoedje raakte voller en voller en ik zal je zeggen: het is lucratiever dan bloggen!

Friends 4-even!

Friends 4-even!

Alles gaat voorbij mijn lief

Na nog een dagje strand en een avondje wijnproeven konden we het niet langer uitstellen. De tijd was op en de koffers moesten gepakt. 600 foto’s, een paar potten lokale (“Kadulja”/ Saliehoning) en een stukgelezen reisgids vergelden ons in de auto naar Oostenrijk alwaar we een paar dagen zouden doorbrengen met familie.
De heuvel top aldaar was aangenaam koel (eh… om niet te zeggen koud…), er waren géén muggen en onze door kiezels getergde voeten kwamen al snel tot rust. Gelukkig maar want er stond een bergwandeling op het programma. Omhoog met de gondel, wandelen naar beneden, via het stuwmeer bij Gerlos.

kro23

Stukje chocolade?

Stukje chocolade?

Op 1900 meter hoogte postte ik een foto op Facebook. “Bergeklimmer groet u!” Al snel reageerde vriendin K (en ex-krk’er): “Zeg! Moeten jullie onderhand niet eens naar huis?!”

Nou… Als het aan ons ligt ….

One Response to "Ik ga op vakantie en neem mee … nieuwe slippers (Vakantieverslag Blog IV van IV)"

  • Granny
    23 augustus 2014 - 10:11

    Weer mooi verslag. X

Leave a Reply