Ik ga op vakantie en neem mee… een heleboel vrienden! (reisverslag II van IV)

Op vakantie? Ja graag! Ik ging dit jaar naar Kroatië. Lees hier mijn vakantieverslag.

kro5"On the Kurk"

Het Kroatische eiland KRK (of: “The Kurk” zoals onze lokale vriend/ collega van Paul het zo mooi noemt), blijkt goed toeven. Kennelijk hebben we mazzel met het weer want de nattigheid blijft voor alsnog beperkt tot één flinke bui. De weken voor ons schijnen beroerder te zijn geweest. Wij genieten vooral van de zon. Heerlijk!

Foutje, bedankt

kro44De ‘verkeerd’ geboekte camping pakt uiteindelijk dus goed uit omdat het er heerlijk schaduwrijk en rustig is. De loungeplekken aan het strand en bij de cocktailbar zijn fantastisch. Dat de lokale Julio I. er íets te vaak optreedt en dat het baaitje dan wat minder helder is dan ik me had voorgesteld, vooruit, dat nemen we voor lief. ("Let it gooooooo...")

"Zeg, kan die Julio, nu z'n bek niet houden?!" (Paul)

"Volle kracht áchteruit!" roept Kapitein Krk

"Volle kracht áchteruit!" roept Kapitein Krk

Trouwens, dat mooie water, dat zien we toch wel. Met vrienden (van wie we er via Facebook bij toeval achterkwamen dan ze óók op Krk zaten ) huren we vette boot en we varen van Krk om het eiland Plavink (zie ook de blog Captain Kirk versus Nemo). Onderweg leggen we aan bij verschillende baaitjes, de één nog mooier dan de ander. “Tandpastawater” noemt Annabel dat (ze bedoelt daar Listerine mee!). De kinderen maken onderwaterselfies en vriendin K. en ik zitten achterin met een dikke, dikke grijns op ons gelaat.

De Missy van Lizzy
"Kom hier, koet! Ik wil je aaien!"

"Kom hier, koet! Ik wil je aaien!"

Liz zwemt ondertussen achter de ‘koetige’ vissen aan en roept dat haar missie deze vakantie is om 'een koet te aaien' Maar hoewel de vissen hier allesbehalve haast hebben, lukt het haar niet de gewenste knuffels uit te delen.

“Ik zag een vis, een echte! Zo-een die mensen als huisdier hebben!”

Hmm. Borrelhapje!

Hmm. Borrelhapje!

Borrelhapjes

Ikzelf zie – al snorkelend – vooral borrelhapjes voorbijzwemmen. En ik kan het dan ook niet laten om tijdens het avondeten te zeggen: “Volgens mij zeg ik deze koet vanochtend nog onder de boot doorzwemmen!” Het levert me een boze blik van mijn dochter op.

Trouwens, over borrelhapjes gesproken… De volgende dag gaan we met onze lokale vriend Vladimir en zijn zoon het schip in. Om te varen, te zwemmen en te borrelen.

Soweee, maowje boat!

Ik verwacht weer zo’n guitige Bayliner en kijk mijn ogen uit als er opeens een soort oceaanstomer (compleet met kooien en een zonnedek) aanlegt. We gaan voor anker in een baai waar het water zo blauw is dat je er je tanden wel in wil zetten (weer die Listerine?) en we lunchen  op het schip.

Op de zeebodem is het ook komkommertijd!

Op de zeebodem is het ook komkommertijd!

Olijven, smokve (vijgen), brood en rode wijn. Ik voel me opeens Heel Erg Saint-Tropez!

Ook op de camping gaat het sociale leven gewoon door.

Ik werk mijn vakantieboek bij al la Robinson en we blijken ook nog eens leuke Nederlandse buren. Jammer genoeg gaan ze na een paar dagen alweer naar huis maar, zoals Liz het zo mooi zegt: “Het waren wel twee fantástische dagen met jullie!”.

kro39Als afscheidscadeau mochten de meiden hun jerrycan hebben. De meiden vulden hem met 20 liter water, lieten hem daarna kletteren en toen had de camping er ineens een zwembad bij!

Dé quote van de vakantie kwam dit jaar van Paul.

“Onze kinderen? Die zijn 11 en 9. De oudste is 11 en de jongste is negen.”

Proost, op naar week II!

De dames zijn er maar druk mee!

De dames zijn er maar druk mee!

kro41

2 Responses to "Ik ga op vakantie en neem mee… een heleboel vrienden! (reisverslag II van IV)"

  • Loh
    20 augustus 2014 - 20:01

    Haha, wat verrassend dat je dochter van 11 de oudste is 😉 hihi!

  • Tanja
    21 augustus 2014 - 23:57

    Mooie uitspraak van Paul over leeftijden maar ik vond die over Julio ook niet mis 🙂 Esther, wat ben jij hard met dat vishapje grapje naar Liz , geen wonder dat ze het niet kon waarderen giebel giebel :-)Verder is mazzel met het weer een must op een camping en die hadden jullie dus 🙂 En ook heel apart is je Saint Tropez ervaring op dat schip! Zoiets moet je minstens 1x in je leven meemaken (vind ik) Kortom, weer een heel leuk en levendig verslag!

Leave a Reply