Ik ben niet jaloers meer!

Als jullie dit lezen, zit ik waarschijnlijk alweer op mijn werk.

Mijn nieuwe - fijne - werk, waar ik inmiddels alweer de vierde week in ga. (Wat bepaald niet zo voelt, omdat ik er maar een paar dagen per week was, maar waar ik vanaf nu drie dagen present ben en in januari vier.) Tijd voor een update. Want al mis ik mijn oude collega's, ik heb het er naar mijn zin!

“Hoi, ik ben Esther en ik schrijf stukjes.”

De eerste dagen waren best gek. Zo’n groot kantoor met zoveel mensen (OMG, een vergaderruimte en een échte koffieautomaat!) dat was ik niet meer gewend. Ik probeerde de namen van alle nieuwe collega's te onthouden, stelde me aan iedereen voor, maar hoe harder ik mijn best deed, hoe meer namen ik vergat. Om stress te voorkomen heb ik mezelf nu tot doel gesteld om elke (werk)dag twee namen te onthouden. (En af en toe spiek ik op Linkedin.) Tegen het nieuwe jaar (her)ken ik iedereen wel.

Vrolijk naar bed

De afgelopen week ben ik – door de operatie van Liz – maar één dag present geweest. Ondertussen volgende ik op afstand de site en acties, een teken dat ik er al helemaal in zit. En gisteravond betrapte ik mezelf erop dat ik extra vrolijk naar bed ging, omdat ik weer mocht werken.

Dinges is freelancer

Een ander goed teken is dat ik opeens heel anders naar columns kijk. Was ik voorheen nog wel eens jaloers als er stond ‘puntje-puntje is schrijver én zzp’er’ of ‘dinges is freelance journalist en werkt voor blad A én B’, denk ik tegenwoordig: gelukkig, dat heb ik dus niet meer. Pffff. Dat gestress met opdrachten (je hebt er altijd teveel óf te weinig), uitgeholde tarieven en banen ernaast die nooit helemaal goed aansluiten, nee. Liever niet meer.

Som der delen

Heel lang heb ik gedaan wat ik leuk vond en heel lang heb ik dat ook leuk gevónden. En dat gold voor ‘beide’ sporen; de teksten én het financiële. Maar nu ik één en ander heb kunnen samenvoegen en omvormen tot een nieuw geheel, ben ik blij en opgelucht. Want niet alleen heb ik nu best of both worlds, het voelt ook alsof het geheel méér is dan de som der delen.

Jaja. Aristoteles was een wijs man. Als hij in deze tijd had geleefd, had hij zijn opleiding vast in Bilthoven genoten. Bij de Opleider waar ik nu werk.

kakhiel

(En deze leukerd hierboven is natuurlijk van Kakhiel, klik hier voor meer leuke foto's.)

Tagged , ,

One Response to "Ik ben niet jaloers meer!"

  • IngeV
    26 oktober 2015 - 10:55

    Fijn voor je dat je het naar je zin hebt.
    Zag je gastblogger Inge deze week in de Libelle staan, grappig.
    Leuk dat we dat verhaal bijna ‘real time’ hebben kunnen volgen.

Leave a Reply