Ik ben in paniek!

Paniek, paniek, paniek!

Over drie weken sta ik voor een groep (in het gunstigste geval geïnteresseerde) bloggers om ze iets boeiends te vertellen over... inderdaad, bloggen. En ik? Ik ben in ontkenning.

Vereerd ben ik, dat wel

Want ik vind het dan wel superleuk om zulks te doen (en ja, ik ben vereerd dat ze me vroegen), maar ja, ik moet daar natuurlijk wel met een gelikt verhaal komen. En dus zal ik iets moeten voorbereiden.

Deleten en opnieuw beginnen?

En daar gaat het dus mis. Geen idee dat doe; voorbereiden. Want ik heb zulks nog nooit gedaan. Als ik een blog schrijf, valt het niemand op dat ik om de twee zinnen voor me uit zit te staren. Of dat ik halverwege de draad kwijt bent. Niemand die het merkt dat ik alles delete en opnieuw begin. Maar IRL is dat wat lastiger. Zo'n presentatie na een kwartier deleten omdat het verhaal niet loopt, dat valt op. Sterker nog: dat gaat niet!

Bloglozen?

Daarbij komt dat ik eigenlijk geen idee heb wat voor volk er op zo'n gastcollege op de volksuniversiteit afkomt. Het thema is 'doe meer met je blog', maar wat nou als er allemaal bloglozen komen opdagen? Dan kan ik niet aankomen met tips over bloggen in het algemeen, toch? Dan zijn de ideeën in mijn hoofd onbruikbaar. (Voor zover ik al ideeën in mijn hoofd héb dan!)

Aapies kijken

Van twee gasten - inmiddels aangemeld - weet ik sowieso dat ze geen blog hebben. En die zijn ook niet van plan om er eentje te beginnen. Ze komen alleen omdat ze mij willen zien/horen/gallen (doorhalen wat niet van toepassing is). Omdat ik ze IRL ken. Daarom.

YIAIKS

Met dat in mijn achterhoofd word ik helemáál nerveus. Ik sta daar live, kan niets deleten en word ook nog eens gadegeslagen door bekenden. De hel!

We zien het wel

Ontkenning dus. Het is de enige redding. Er zit niets anders op. Gewoon niet aan denken en tegen die tijd mijn spullen pakken en gewoon gaan. Als mezelf. Dat gaat tenslotte al ruim veertig jaar goed. Praten als mezelf en ik zie het wel. Blog of geen blog, ze zijn allemaal welkom. En mocht het dan een fiasco worden, ach, dan heb ik in elk geval weer weer iets leuks om over te bloggen.

De volgende dag.

--> Gastcollege Haal meer uit je blog (klik)

Tagged ,

Leave a Reply