Ik ben in Kroatië en neem mee … Vakantieverslag II van II

Klik hier voor vakantieverslag I.

Liz was trouwens niet het enige probleemgeval deze vakantie. Want ondanks het feit dat ik vóór vertrek de hele familie had uitgerust met gloednieuwe Teva’s (nee, daar krijg ik niet voor betaald, om dat te schrijven, het zijn gewoon fantastische schoenen), kreeg Annabel het tóch voor elkaar om op dag twee op een zee-egel te trappen.

"Oei! Natte kont!"

"Oei! Natte kont!"

Plas maar raak

De operatie die volgde was lang en pijnlijk. Met een speciale naald moesten we alle stekeltjes eruit ‘wippen’. Uren zat Annabel in eigen voeten te peuren. “O ja”, zei de Kroatische die we daags na het incident spraken, “wij plasten vroeger dan gewoon over onze voeten heen. Was het zo over.” Hadden we dát geweten.

"Ik heb wel een keertje stiekem onder de douche geplast! Goed he?"

Op excursie

Halverwege de vakantie gingen we op excursie naar natuurpark Brijuni Islands. Met boot én lokaal treintje. Schitterend was het daar (begrijpelijk dat de eilandengroep voor zowel de Romeinen als Tito dienstdeed als lokale CenterParcs) maar ook bloedverziekend héét. Het kwik was inmiddels weer opgelopen tot 40 graden en heel voorzichtig begon ik te verlangen naar huis. Want hoe fijn het hier ook was, die rolstoel was toch écht een beperking. Voor iedereen. Gelukkig ging het zwemmen met de brace wel goed. Snel namen we nog een verfrissende duik, tussen de Romeinse ruïnes.

Paul neemt een 'duik' in het Caldarium.

Paul neemt een 'duik' in het Caldarium.

Wat zwemt daar nou?!

Wat zwemt daar nou?!

Tour-Istrisch
Lunch onder de olijfbomen

Lunch onder de olijfbomen

Maar het moet gezegd, de lokale spijzen (en dranken) maakten een hoop goed. Hoewel het hier duurder was dan op KRK (“tour’Istrische’ prijzen”, noemden wij dat) waren de prijzen nog steeds erg aantrekkelijk. De pizza’s en visjes waren heerlijk. En je zát overal zo gezellig. Uitzicht op de zee, oude stadjes, een wespennest (die keer waren we snel weg). Verse vijgen bij het ontbijt en we kochten zelfs truffels en honingwijn bij Zigante, de bekendste ‘culi’ winkel van Istrië. Tijdens één van onze culinaire excursies aten we ook ‘honingraad’, waarna we allemaal uren druk waren met de was tussen onze tanden vandaan peuteren. (Laatste stukjes losten we op met honinggrappa, ging heel goed!)

Uitzichtje mensen!

kroa5De lekkerste biertjes dronken we steevast op het terras vlak bij ons appartement. We hadden er uitzicht op zee, de rotsen en we kregen de mooiste zonsondergangen voorgeschoteld. Vaak gingen we ‘even’ wat drinken en bleven dan de hele avond zitten (inclusief diverse potjes Yahtzee). Ik heb welgeteld één keer gekookt; lokale pasta met truffel. "+ 4 kilo" schreef ik dan ook in het zonnetje dat ik tekende op de kaartjes naar het thuisfront. De BBQ ging ook aan, maar dat mocht eigenlijk dus, dus daar waren we een beetje voorzichtig mee (helemaal omdat we ook nog steeds illegaal naar het hotelzwembad gingen).

"+ 4 kilo", schreef ik in het zonnetje dat ik tekende op de kaartjes naar huis.

kroa22Afscheid

Na twee weken sighten, snorkelen en suipen was het weer tijd om naar huis te gaan. Liz had inmiddels een witte brace-afdruk op een bruin been en Annabel leek wel een Afrikaantje zo gekleurd was zij. Op vrijdag gingen we nog één dagje naar ’t Rondje, ’s avonds pakten we onze badhanddoeken (stijf van het zout, het leken wel planken) in en reden we in twee etappes terug naar Nederland.

Meenemen

Maar niet voordat we nog één keer bij ‘ons’ terras aan zee hadden gegeten. “Weet je wat,” zei Annabel die avond dromerig. “Ik neem gewoon het Kroatische zonnetje mee naar huis!”

kroa24
kroa15

Tagged ,

4 Responses to "Ik ben in Kroatië en neem mee … Vakantieverslag II van II"

 • Granny
  11 augustus 2015 - 10:40

  Mooi verslag.
  Mooie foto’s
  Klinkt als fijne vakantie.
  Fijn dat jullie er weer zijn????

 • MLotte
  11 augustus 2015 - 18:28

  Zo te lezen er lekker van genoten!

 • Xp85
  11 augustus 2015 - 19:55

  Klinkt heerlijk allemaal Es!!

 • Lonneke V
  12 augustus 2015 - 12:47

  Leuk weer met mooie foto’s.

Leave a Reply