Ik ben een “Bloeder”

Volgens Paul ben ik momenteel meer blogger dan moeder. Volgens mij ben ik het beide. En dat maakt me een soort ‘bloeder’.

En die 'bloeder', die past dan weer leuk bij het programma dat ik gisteravond zag: een aflevering van NCIS waarin een blogger werd vermoord! Die blogger was ook een bloeder want hij was bovenop een stuk of wat metalen pinnen gevallen.

Zo zie je maar, bloggen is niet ongevaarlijk. (Nou had de blogger van NCIS dan ook een lijk gestolen, kijk, dat moet je ook niet doen!) Maar moeder-zijn is óók niet ongevaarlijk. Zo hielp ik gisteren één van de kinderen door een houten balk te verplaatsen (ze wilden ‘turntje’ spelen in de tuin) waarna ik minstens vijf splinters operatief uit mijn hand moest verwijderen. Om nog maar te zwijgen over de hernia die ik opliep.

De moraal van dit verhaal: soms  moet je bloeden voor wat je doet. Of dat nou is omdat je heb gebaard of omdat je blogt, is daarbij om het even. Het voelt uiteindelijk toch ook vaak alsof ik dríe kinderen heb. Lizzy, Annabel en mijn weblog. Vier, als je Paul ook nog meetelt.

En soms, soms ben ik het zat om een bloeder te zijn (let's face it, het klinkt nogal 'slachtofferig'). Dan haal ik gewoon een tijdje de 'b' weg en hang ik lekker 't loeder uit.

Zulks is dan weer het voordeel van het schrijverschap. Ik schrijf mijn eigen teksten, maak mijn eigen woorden en noem het: 'dichterlijke vrijheid'.

4 Responses to "Ik ben een “Bloeder”"

 • Granny
  12 juni 2013 - 09:48

  Hai bloeder…. Maar je bent wel lief!

 • Esther Vuijsters
  12 juni 2013 - 09:53

  🙂

 • Tanja.h
  12 juni 2013 - 10:22

  Hahahaha blogger, moeder, bloeder, loeder……een mens heeft vele namen 😉 Ik schreef al eens in een reactie (bij wie weet ik niet meer) Als mijn dochters ergens om gingen zeuren zei ik: en ik ben een loeder van een moeder. Dan stopte ze met zeuren 🙂 Het is zo fijn om soms (een beetje) een loeder te zijn!! Leuk dat je kinderen tuintje willen spelen, ik heb hier ook 2 grote houten bakken staan. Daar moet, als alles meezit, witlof uit komen. Daar ben ik dol op! Maar ik ben een absolute beginner 🙂

 • esther
  12 juni 2013 - 14:34

  Ze spelen geen ‘tuintje’ maar ‘turntje’ hahaha, dat betekent dus geen witlof maar radslagen over de balk en handstanden tussen de begonia’s.

  Maarrehh jij succes met je witlof hoor!

  Er veranderen steeds kleine dingetjes aan de site, wordt steeds mooier, ben als kind zo blij 🙂

Leave a Reply