Horrorpoppen in het bos

Annabel heeft een vriendinnetje te logeren.

Reuze gezellig natuurlijk, twee van die meisjes van elf. Thee-met-pepernoten-zoet zijn ze. Zaterdagavond kijken ze televisie. Zondag zijn ze vroeg op: ze giebelen aan het ontbijt. Maar na een tijdje slaat de vermoeidheid toe: "Mama, we vervelen ons! Wat kunnen we doe-hoen?". En nadat ik alles wat geld kost, de boel vies maakt, of snack-gerelateerd is (of combinatie van voorgaande), heb afgeschoten, is het mijn beurt om met een voorstel te komen.

Buiten?! Dat is zo 1.0

"Waarom gaan jullie niet naar buiten?" opper ik. "Het is superlekker weer!" Meh! Twee teleurgestelde gezichten. Buiten?! Dat is zó 1.0. "Naar het bos?" probeer ik. "Lekker herfstige dingen doen!" Nog steeds geen noemenswaardige reactie. "Bijvoorbeeld ... een film opnemen. Een .... (dramatische stilte) een horrorfilm!" Ah. Nu heb ik de aandacht. "Hoe dan?" wordt voorzichtig gevraagd. Tja. Wie A zegt... "Met ketchup en ... gegil en... misschien een enge pop?" De aandacht is nu overgegaan in onverholen enthousiasme. "Joaaaahhh! Dat is cool!"

The Twightlight Zone

Snel wordt een oude pop van zolder gehaald. "Mogen we?" "Nou, vooruit!" Pop krijgt een make-over. Kapotte kleren. Enge make-up (bijna Halloween,vooruit maar!). De kop eraf? Misschien later in het verhaal. Voor nu: haar geknipt. Een horrorpop. Er wordt ketchup uit de kast gehaald. "Moet je de muziek van The Twightlight Zone downloaden!" doe ik leuk mee. Er gaan verkleedkleren mee het bos in. Ik ben geroerd door hun enthousiasme. Moord in het bos op zondagmiddag. Humor toch?!

Blair Wicht-project

Maar dan gaat het volkje op weg. Twee meisjes van elf, met een gruwelijk verminkte babypop in hun midden. Een fles ketchup in hun hand. Enge muziek op hun telefoon en het advies van mij om vooral heel hard te gillen. Heb ik me misschien een beetje laten meeslepen? Die grap over die clowns ('als je een clown ziet, film je hem, dan ben je meteen klaar!') ging misschien ook wat ver. Wat zouden de ouders van vriendinnetje denken als ze straks het filmpje zien?

Goeie ideeën

"Nou ja, het is toch bijna Halloween, dan kan dit toch wel?" ga ik de discussie met mezelf aan. "Het is juist goed dat ze niet zo bangig zijn." En net als ik mezelf heb gerustgesteld ('ze hebben het min of meer toch zelf bedacht', dat kan ik altijd zeggen, ik zeg gewoon dat ik van niets wist) hoor ik het vriendinnetje vol bewondering zeggen: "Joh, wat een goeie ideeën heeft jouw moeder zeg!"

3 Responses to "Horrorpoppen in het bos"

 • Granny
  16 oktober 2016 - 21:21

  Spannend..En is het filmpje leuk geworden..

 • Ellen
  17 oktober 2016 - 20:27

  Geweldig zo’n moeder met ideeën!!

 • G. Janssen
  18 oktober 2016 - 06:29

  Leuk!!!

Leave a Reply