“Honigin” Esther nodigt uit! – Advertorial –

P1030045Ik ben echt super blij met mijn nieuwe keuken!

Eindelijk kan ik weer uitgebreid koken. Kán. Want dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het ook dóe. Ik mag dan nu een prachtige keuken hebben, de tijd (en zin) om écht te kokerellen ontbreekt. Druk, druk, druk. Je kent het wel.

En daarbij: ik ben nou niet bepaald een keukenprinses. Daar verandert zo’n glimmend fornuis niets aan.

Keukenkneusje!

Je hebt van die mensen die binnen vijf minuten van niets iets kunnen maken. Iets dat niet alleen gezond is, maar er ook nog eens heel culinair uitziet. Zo iemand ben ik dus niet. Ik kom in zulke gevallen nooit verder dan een boterham met kaas. Likje mosterd vind ik al heel exotisch.

P1030031Niet apart koken

Het zal geen verrassing zijn: ik ben van de pakjes en zakjes. Vooral het soort waar je zelf de verse ingrediënten kan toevoegen, zoals bij Honig. Met hun nieuwe varianten, Honig wokpasta, kan je heerlijk variëren. En het mislukt nooit. In een handomdraai serveer je een lekkere Italiaanse pasta en het mooiste: je hoeft de pasta niet apart te koken!

Honig wokpasta gaat tegelijk met de verse ingrediënten – en saus – direct in de wok of hapjespan. Ha! Handig!

HON_Wokpasta Spaghettini _250gMijn broer, de professor

En het mooie van de nieuwe wokpasta’s, ze zijn ook uitstekend geschikt voor als er bezoek komt. Want ik weet niet hoe dat met jullie is, maar ik heb dan geen zin om de hele dag in de keuken te staan. (Met het risico dat de souffle wéér inzakt!) Of het bezoek komt onverwachts, dat is ook altijd een uitdaging voor mij. Neem nou dit weekend. Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd, al een tijdje geleden, maar niets meer gehoord. Dus ik dacht: dat gaat niet door. Belt-ie opeens zaterdagochtend hoe laat ik hem verwacht. Typisch mijn broer!

“Leuk, dat oranje schort. We kunnen je wel Honingin Esther noemen.”

Wie niet koken kan, moet slim zijn!

P1030093Gelukkig wilde Liz wel even naar de supermarkt. Een kipfilet, Italiaanse groentepakket en knolletje venkel – mijn geheime ingrediënt - later was het brandje alweer geblust. Mijn broer was die avond duidelijk onder de indruk van het gemak waarmee ik zo’n gezellige maaltijd op tafel toverde. Niet zo vreemd want de vorige keer dat hij kwam eten had ik me zó uitgesloofd dat ik een stuk verpakking had meegekookt, bovendien had ik met het afgieten van de rijst de helft van de rijst afgestort. Dat zou me nu in elk geval niet gebeuren!

Honig wokpasta

“Ja,”, riep ik, terwijl ik een slokje wijn nam, “ik zeg altijd maar zo, “Wie niet koken kan, moet slim zijn!”. Neefje wil een tweede bord. “Hoe heet dit?” vraagt hij. “Eh. Wonig Hokpasta!” roept Annabel.

P1030053Het werd een gezellige avond. Met lekker eten en tijd voor elkaar! Leve de pasta die je niet af hoeft te gieten, leve de Honigin! Hoera!

Wat kookte ik voor de visite

Pakje Wokpasta Spaghettini
Gecombineerd met Honig Italiaanse kruidensaus
Gehakt
Italiaans groentepakket
Extra: venkelknol
Geraspte kaasP1030104

Glaasje witte wijn erbij, salade met tomaat en balsamicoazijn, klaar! Allemaal aan tafel!

 

3 Responses to "“Honigin” Esther nodigt uit! – Advertorial –"

 • Granny
  18 juni 2015 - 13:28

  Jammie….

 • Eline
  18 juni 2015 - 20:39

  Hahahaha, Honigin, leuk gevonden! Ik ga het ook eens proberen.

 • Tanja
  24 juni 2015 - 03:06

  Ik heb altijd een voorraad Honig pakjes in huis voor als ik geen energie heb om uitgebreider te koken wat ik overigens wel graag doe. Groente en vlees in de vriezer, dus ik hoef er niet eens de deur voor uit.En idd, je moet wel heel gek doen wil het mislukken. Ik ben dus ook een echte Honig-fan 🙂 Enne…. rijst giet ik af in een vergiet, veel veiliger 😀

Leave a Reply