Hoera! Mijn blog is jarig!

Esthervuijsters.nl bestaat vandaag precies een half jaar. Tijd voor een onderzoekje. En een cadeautje!

Een half jaar! Op de tien jaar die ik inmiddels voor Viva en Vrouwonline blog, is dat niet veel. Maar toch vind ik het een hele prestatie. Vooral omdat het bezoekersaantal snel groeit! Een groter compliment kan je een blogger niet geven.

optilizEen half jaar. Tijd om de balans op te maken. Wat werkt en wat niet. Even praktisch, zo in de laatste maand van het jaar. Want het is leuk dat mijn blog nog stééds wordt gevonden door mensen die zoeken op ‘urine ruikt naar rookworst’, maar laten we eerlijk zijn, daar doe ik het niet voor.

I love statistics?

De meeste mensen komen op mijn blog terecht omdat ze zoeken op mijn naam. Ook Optimel en grootmoederstips scoren hoog (al hebben die natuurlijk weinig met elkaar te maken)  en daarnaast komt de zoekterm ‘routeplanner’ komt nogal eens voor. Dat treft, daar ga ik binnenkort weer over schrijven!

Esthet?

Mijn naam wordt op heel veel manier gespeld. Vaak als esthet vuyster in plaats van Esther Vuijsters. De zoekterm esthet komt direct na mooie poes maar ik vermoed dat dat louter toeval is.

De best bekeken blogs zijn Optimel en de kunst van het weglaten, Ik word hier zo moe vanMijn vakantieverslagen, Mijn huis in foto’s en Wimperella I. Ook de Blogs van Inge scoren hoog, in tegenstelling tot De Perfecte Duckface (te gruwelijk?) en de blogs die ik net voor mijn vakantie schreef (veel mensen al vertrokken?).

blog

Foto banner:http://esthervuijsters.nl/wp-admin/post-new.php

29 Responses to "Hoera! Mijn blog is jarig!"

 • esther
  3 december 2013 - 09:41

  Vragen iets ingekort, beetje te lang lijstje 🙂

 • Scooter
  3 december 2013 - 10:29

  1. Ja, ik lees je langer mee dan een half jaar. Ben ooit meegekomen met Margje naar Vrouwonline en heb jou daar ook gevonden 😀 En ben uiteraard naar je eigen site meegegaan.
  2. Ja, ik lees ook mee op Vrouwonline.nl.
  3. Volgens mij ben je op esthervuijsters.nl doorgegaan met wat je al op Vrouwonline al deed. Dat vond en vind ik heel leuk om te lezen. Hoe het nu op Vrouwonline.nl gaat vind ik minder leuk, maar evengoed lees ik er, want jij (en Margje) weten het toch heel leuk te (be)schrijven.
  4. De stukjes over je meiden, Paul en jezelf vind ik het leukst (Beetje ‘gluren bij de buren’ idee). De stukjes over bijvoorbeeld Linus spreken mij minder aan. Ik ken het programma niet en heb er ook geen interesse in. Zo komt er af en toe wel eens iets voorbij, maar dat ligt dan dus aan mijn persoonlijke interesse en volgens mij kun je daar als blogger geen rekening mee gaan houden. Je hebt tenslotte meer publiek en het interesseert jou wel 😉
  5. Eeehhhh ….. ga gewoon lekker door en doe wat jij denkt dat goed is. Dan blijven wij lezen.

 • DeniseM
  3 december 2013 - 10:58

  Haha, die rookworst.
  Op Vrouwonline vind ik het wat dat betreft jammer dat we daar zelf geen inzage in hebben. Ik heb het wel eens gevraagd en toen bleken er -na jaren- nog steeds mensen met zoekwoorden als waterpokken, piemeltje, tanden bleken, monnikspeper, gratis zee plaatjes en onenightstand op mijn blog terecht te komen.
  Maar goed, jouw vragen nu:

  1.Lees je langer mee dan een half jaar? Jaaaa, als blogbuuf al jaren.
  2.Lees je ook mee op Vrouwonline.nl? Eh ja, dat bedoelde ik. 😉
  3.Vind je esthervuijsters.nl leuker of minder leuk dan Esther (voorheen) op Vrouwonline? Niet leuker of minder leuk, maar net even anders. En ik kom minder vaak dan ik zou willen, nog te gewend aan ons oude plekje.
  4.Welke stukjes vind je leuk en welke vind je minder leuk? Als iets te gehaast geschreven is vind ik het soms minder leuk, maar dat zie je niet altijd.
  5.Heb je nog tips? Mis je iets in de blog? Eh nee. Het is wel echt des Esthers.

 • dine
  3 december 2013 - 11:22

  1. ik lees de blog sinds het begin !
  2. ja ik lees ook mee op vrouwonline, zoals ik daar ook Denise en Margje nog steeds lees, ik reageer daar alleen niet meer: te moeilijk inloggen enz.
  3. ik vind beide heel leuk, maar heb een voorkeur voor je eigen blog, die ik echt “esther” vind.
  4. ik vind alle stukjes leuk, je brengt alles met humor en ook al zit ik niet in de zelfde levens fase als jij herken ik er veel in.
  5. Ga zo door !!!

 • Jelte
  3 december 2013 - 11:38

  Vind al die dingen die je uittest erg leuk (vooral jouw kijk) erop. Lees nu half jaar mee denk ik.

 • Miss E
  3 december 2013 - 12:37

  1. Vanaf de papieren Viva! Ik ben steeds meeverhuist. Al lees ik nu wel minder, maar dat komt meer door minder tijd (nieuwbakken mama) dan door minder interesse.

  2.Niet meer. Ik vind de site erg onprettig geworden en de inhoud van de blogs spreekt me minder aan. Vind ik erg jammer, want nu lees ik ook nauwelijks meer Denise, terwijl ik die voorheen redelijk trouw volgde.

  3.Even leuk. Misschien iets leuker door de variatie? Maar daardoor soms ook ietsje (echt ietsje!) minder blogs die me aanspreken, dus dat heft elkaar weer op 😉

  4.Ik geniet het meest van jouw kijk op gebeurtenissen in het leven van jou en je gezin of jouw kijk op een bepaalde situatie. Je omschrijft het humoristisch zonder de soms serieuze ondertoon te verliezen. Fijn om te lezen en… lekker cliché; erg herkenbaar soms.

  5.Keep on going!!

 • Christa
  3 december 2013 - 12:41

  Ha Esther,
  Wat eerlijk dat je dit vraagt! Ik hou niet zo van lijstjes, dus geef gewoon even mijn mening 😉

  Ik lees graag mee. Vooral op VOL. Persoonlijk, hilarisch en grappig.

  Puntje van kritiek: de gesponsorde content (oa optimel) vind ik minder geslaagd. Te gemaakt en niet vanuit je eigen gedrevenheid geschreven. Ik snap niet zo goed waarom je dat doet (imho). Of het past niet bij wat ik graag lees.

  Groetjes Christa

  • esther
   3 december 2013 - 12:45

   Ha Christa! Kom jij morgen dan maar niet lezen 🙂 Dan komt er weer een, over de Wii dit keer 🙂
   Bedankt voor je eerlijke reactie. Voor een advertorial krijg ik soms een vergoeding, of ik vind het gewoon leuk om het product te proberen. (Zoals de Hello fresh box) Of beide .
   Groet!
   Es

 • Christa
  3 december 2013 - 12:51

  He Esther,
  Graag gedaan hoor. Best lastig om niet een sociaal wenselijk antwoord op te schrijven. Maar goed, zonder dwarsliggers geen spoor (met een knipoog naar Margje).
  Groet Christa

 • Kdb
  3 december 2013 - 12:56

  1. Jep, vanaf Viva!
  2. Bijna niet meer, ik scroll er even snel doorheen.
  3. Minder leuk. Ik heb het gevoel dat nu soms wat meer de nadruk ligt op reclame maken. En dat vind ik jammer.
  4. De stukjes over je gezin, familie, broer, vriendinnen, uitjes, Esther acties vind ik ontzettend leuk. En uiteraard de Tutti Frutti!

 • odette
  3 december 2013 - 13:03

  Allereerst gefeliciteerd met dit jubileum, is een half jaar al iets? Geloof het niet 1 jaar is katoen, dus op naar het katoen.

  1) ik denk iets meer dan een half jaartje, had je boek gelezen en toen gezocht of je misschien nog iets had geschreven en kwam toen uit op vrouwonline.
  2) eerst wel maar nu nog maar zelden
  3) ik vind esthervuijsters.nl leuker
  4) ik vind de stukjes over testjes (ook al is het reclame) het leukste
  5) nee hoor, ga zo door zou ik zeggen!

 • esther
  3 december 2013 - 13:07

  Wat leuk Odette dat je via mijn boek hier bent gekomen, meestal is het anders om 🙂

 • Aly
  3 december 2013 - 13:21

  1. Ja ik lees en volg je dus al jaren. Ik ben begonnen bij denise en zo naar jouw toe. Ik kijk iedere dag even bij jullie. Geeft me vaak een glimlach en soms ook een grijns of lach van oor tot oor. Blijf zo echt verbonden met nederland. De blogjes die gesponserd zijn vindt ik veel minder en je weekoverzicht is top. Ook gastblogger Inge lees ik graag.
  Groetjes
  Aly ( uit een koud en nat denemarken)

 • Katie
  3 december 2013 - 14:52

  Gefeliciteerd met het 1e halfjaar!

  Ik lees al langer mee, al vanaf de papieren Viva periode!
  Ook lees ik nog op vrouwonline, daar lees ik ook Denise en Margje, maar jij bent favoriet 🙂

  Ik vind esthervuijsters.nl bijna net zo leuk als Esther op Vrouwonline. De reclame stukjes vind ik minder. Ik vind vooral de gewone familie gebeurtenis en de huis-tuin-en-keuken-stukjes leuk. Fijn te lezen dat er meer onhandige mensen rondlopen 🙂

  Zoals je alledaagse situaties beschrijft, erg leuk en lachwekkend!

  Ik ben dan weer geen fan van de stukjes van Inge, dat vind ik wat te veel gemaakte dramatiek.

 • esther
  3 december 2013 - 14:54

  Uit Denemarken helemaal, toe maar 🙂

 • Moeke
  3 december 2013 - 14:58

  Wat leuk te lezen zo van:

  1. Ja. Via Vrouwonline; Ik kwam via Denise M. binnen. 🙂
  2. Niet meer. Ik kan geen reactie meer achterlaten zonder eerst lid te zijn en dat wil ik niet ..
  3. Ik vind estervuijsters veeel leuker.
  4. Alles is leuk ga lekker door zo ik mis niets.. Lees alles graag en moet geregeld heel hard lachen..O ja hoe gaat het met tuffy en de nieuwe… leven ze nog 🙂

 • Muis
  3 december 2013 - 15:05

  Gefeliciteerd! Tjonge, een half jaar alweer, time flies.
  En die sneeuw is leuk, hij verandert van richting als je de muis verplaatst. Dat wordt nog wat met de storm komende dagen 😉

  en dan de `results of the Hoofddorp jury`:

  1. Ik volg je al heeeeel lang, al vanaf Viva

  2. Daar kijk ik af en toe nog ( vooral voor Denise, want die mis ik nu). Ik vind VOL minder leuk geworden. De stukjes die je daar schrijft zijn wat afstandelijker. Logisch want dat is de opdracht zo ongeveer toch, algemener?

  3. Ik vind je stukjes hier net zo leuk als op VOL. Als er een stukje commercieel is, vind ik hem meestal minder leuk omdat dat die niet met een knipoog wordt geschreven.

  4. Leukst? Lastig. Ik denk dan toch over de kletsen, je broer en Paul en niet te veregten de Tutti frutti.

  5. Ik vind het soms lastig dat de blogs ingedeeld zijn in categorieën. Ik vind het handiger zoeken op titel of datum.

 • Muis
  3 december 2013 - 15:12

  Al vond ik de commerciële blog over de Blije Doos wel hilarisch!

 • esther
  3 december 2013 - 15:18

  De blije doos was zeker niet commercieel hoor! Als het echt commercieel is, ik krijg er een vergoeding voor of ik mag het product gratis proberen, dan zet ik er advertorial boven. Dat zijn er niet veel 🙂
  Ik noem wel eens merken maar dat is dan omdat ik het zelf vaak gebruik (zoals bij de blog over kreukelzone) of omdat ik er iets mee heb (Denksport).
  Wilde ik toch even zeggen 🙂

 • Inge
  3 december 2013 - 15:53

  Joehoe! Gefeliciteerd Es! Een half jaar alweer. Leuk dat ik ook een poosje onderdeel mag uitmaken van je site. En dat er ook over de grens wordt mee gelezen. 🙂

 • dine
  3 december 2013 - 16:33

  nou, hier word gelezen vanuit zuid-oost Frankrijk hoor, heel internationaal dus !

 • Tamara
  3 december 2013 - 18:33

  1. ja, hoe lang precies weet ik niet, maar zeker langer dan een half jaar.
  2. weinig sinds de nieuwe site er is. Ik ga bijna nooit meer speciaal naar Vrouwonline voor de blogjes, ga altijd via de linkjes van Facebook/Twitter en dan vergeet ik ook de andere blogjes te lezen.
  3. eigenlijk even leuk als op VOL.
  4. minder leuk: stukjes als dat over Linus
  Leuk: de stukjes die over jou en/of je gezin gaan, de leuke uitspraken van je kinderen bijv. en foto’s van je huis. Of hele grappige, over die box die werd toegestuurd als iemand ongesteld is.
  5. Nee.

 • Moniek (sprankje)
  3 december 2013 - 21:21

  1. Iets korter denkik, ik kwam van Vrouwonline maar het duurde even voor ik je hier ook ging volgen
  2. Zie 1
  3. Hmm, geen verschil (of is het dan alsof ik niet goed oplet?)
  4. De weekoverzichten zijn leuk.
  5. Ik mis de tutti frutti’s in de gewone blogjes. Dat kolommetje rechts negeer ik eignelijk een beetje…

 • Tanja
  3 december 2013 - 22:34

  1.Ik lees je op je eigen site vanaf het begin en op VOL denk een jaar of vier. Ik kwam daar voor recept van de dag en ontdekte pas veel later de bloggers:-)
  2. ik lees jou en de anderen ook op VOL. Gelukkig heb ik veel tijd, anders kon ik het niet bijhouden 🙂
  3. Ik merk niet echt een verschil, ze zijn daar en hier echt op z’n Esthers zeg maar 🙂 Tuurlijk vind ik het ene blogje soms leuker dan de andere of sluit het beter bij mijn leven aan. Blogjes over de kletsen brengen me vaak op memory lane. Ik vind jouw advertorial’s niet storend, je prijst een product niet zondermeer de hemel in maar geeft, zo voel ik het, je eerlijke mening.
  4. Het leukst vind ik je humoristische kijk en vaak verrassende insteek op dagelijkse dingen. En er is geen beter vermaak als leedvermaak( hoorde ik wel eens) dus je eigen “minder handige dingetjes” laten me ook vaak lachen 🙂 Toch vind ik je meer serieuse stukjes ook goed, hoe je deze vaak nare onderwerpen menselijk beschrijft.
  5. Ik heb tekens moeite om op de juiste plaats te reageren 🙁 Meestal begin ik in het vakje van website, omdat ik de lijntjes niet goed kan zien. ik weet niet of meer mensen dit hebben maar ik doe het dus heel vaak verkeerd 🙁 Als laatste: VOORAL DOORGAAN!!!

 • Aly
  4 december 2013 - 08:06

  Haha Esther, zelfs je Boek is hier in denemarken verslonden.

 • Linda van der Klooster
  4 december 2013 - 21:12

  1: Lees je langer mee dan een half jaar? Ja, al tien jaar! Ik ken je uit de VIVA.
  2: Lees je ook mee op Vrouwonline.nl? Meestal wel, maar minder dan vroeger.Toen miste ik geen blog.
  3: Vind je esthervuijsters.nl leuker of minder leuk dan Esther (voorheen) op Vrouwonline? Ik vond puur het blog leuker, dus zonder de extra’s, de reclame en de gastbloggers. Maar dat is vast een kwestie van wennen.
  4: Welke stukjes vind je leuk en welke vind je minder leuk? De meiden, Paul en Tuffy vind ik het leukst. En de Tutti’s en de dingen die je meemaakt, waar je maar beter om kan lachen. De reclame iets minder, maar ik zie er wel het nut van in!
  5: Heb je nog tips? Mis je iets in de blog? Ga zo door… ik mis niets!

 • Ilse
  4 december 2013 - 22:49

  1- Al vanaf de papieren Viva!
  2- Vrouwonline steeds minder…. Denise schrijft inmiddels ook steeds minder persoonlijke verhalen. Ik heb geen reden meer om naar VOL te gaan. Margje volg ik nu ook op haar eigen site.
  3- Absoluut leuk, maar ook estervuijsters.nl lijkt wat minder ‘uit het leven gegrepen’.
  4- Toch de persoonlijke verhalen! De reclame dingen iets minder maar omdat je dat ook leuk beschrijft lees ik ze wel. En hé, er moet ook wat verdient worden! Wij genieten ‘gratis’ van jouw blogs. Alleen al omdat je al tig jaar volg vond ik dat ik destijds je boek moest kopen.
  5- Weer wat meer real life! Maar ik snap dat dàt lastig is, vooral nu jouw meiden ouder worden.

 • Ilse
  4 december 2013 - 22:49

  Oeps, nou schrijf ik Esther ook verkeerd…

 • esther
  5 december 2013 - 09:50

  Allemaal superbedankt voor de eerlijke reacties! Miss E wint de verrassing, mail jij je adres door?

  Dank jullie wel,
  Es

Leave a Reply