Hoera, een Elfje!

Elf kaarsjes, Elf jaren, Elf keer ‘Hiep-Hiep-Hoera’!

Sinds gisteren hebben wij officieel een 'Elfje' in huis. Klinkt lieflijk, en dat is het natuurlijk ook. Als het slaapt. Als het wakker is, dan is het een ander verhaal. Dan is het niet altijd even-wichtig.

Vliegen

Het Elfje kreeg een nieuwe fiets voor haar verjaardag. Een hele mooie, grote fiets. “Daarmee vlíeg je over het fietspad!” zei de verkoper en dat vonden wij wel passend voor een Elfje. Het is al een echte damesmaat (de fiets, niet het Elfje) dus als het goed is kan het Elfje er een tijdje mee vooruit.

“Met deze fiets vlieg je over het fietspad!”

Coole fiets

Het Elfje is erg verwend op haar verjaardag. Armbandjes van Biba (erg populier hier in huis, zowel bij moeder als bij de meiden), een paar nieuwe leesboeken (waarover binnenkort meer tips) en een mooie mand met bloemen. Want een meidenfiets is tegenwoordig vooral cool als er een mand met bloemen voorop zit.

Prepuber

Al met al een bijzonder feestelijke dag gisteren. Met veel bezoek, prachtige wensen en allerhande verrassingen. BFF was er de hele dag bij en zelfs in de vogelkooi hingen slingers. Ik riep tegen iedereen ‘mijn dochter is nu een Elfje’, waarop Liz op een gegeven moment geïrriteerd riep: ‘Mám! Hou nou eens óp met dat kinderachtige gedoe.’

Toen viel het even stil in de kamer. Iedereen keek van mij naar Liz en weer terug naar mij. Waar kwam dat opeens vandaan? Moesten we dat zomaar goedvinden? En wat ging ik zeggen?

“Je hebt wel een grote mond....”,  zei ik uiteindelijk. “....voor een Elfje.” Het leverde me een paar rollende ogen op. En een vette grijns.

"Grote mond... voor een Elfje!"

meidenfiets1 meidenfiets2

 

4 Responses to "Hoera, een Elfje!"

 • corrie
  6 januari 2014 - 10:44

  Dat is ff slikken, maar wen er maar aan. De puberjaren kunnen ze soms zeer ongenunaceerd en vaak ook niet helemaal terecht, uit hun slof schieten.

 • corrie
  6 januari 2014 - 10:44

  ongenuanceerd*

 • dine
  6 januari 2014 - 11:01

  Oh dit is het begin….. : – ) Achteraf gezien was het hier thuis nog vrij rustig allemaal, maar soms is het inderdaad even moeilijk, en in het geval van elfjes vooral voor de moeders…
  Maar geniet er ook van, want er zijn ook heel veel fijne (meiden) momenten !

 • odette
  6 januari 2014 - 13:06

  Van harte met jullie elfje….

Leave a Reply