Hij volgde mij duidelijk niet!

De (nieuwe) juf van Annabel begroette me hartelijk: “Nog van harte hè, met je veertigste!”

Even daarvoor was ik al staande gehouden door een paar moeders uit de klas van Liz (“Leuke foto’s joh, zag er gezellig uit!” "Die boom, wat een gewéldig cadeau!"), de vader van een buurtmeisje én een paar leden van de Oudervereniging.

Ben ik ineens beroemd?

Welnee, ik ben, net als zovelen, ‘gewoon’ te vinden op Facebook en Twitter. En natuurlijk heb ik mijn blog.  Aldaar heb ik het changement de cap natuurlijk groots aangekondigd en ja, dan zingt zoiets een tijdje rond. Soms vergeet ik het wel eens, dat sommige likes en tweets flink kunnen doorechoën in Social Medialand.

Tijdens de zomerkoffie in de Aula gingen de felicitaties gewoon door. Opvallend toch weer, met hoeveel mensen je in contact staat zonder dat je het eigenlijk beseft. Ik stond net te bedenken met wie ik nog even een praatje wilde maken toen een wildvreemde vader (althans, ik kende hem niet) me feliciteerde.

Ken ik u?

“Nou ja!” riep ik (iets harder dan de bedoeling was) “Zijn wij óók al facebookvrienden? Of volg je me op Twitter? O, je leest misschien mijn blog. Kan je nagaan zeg, ik kén je niet eens! Dat is toch niet normaal he? Met die social media tegenwoordig! Ik heb trouwens twee dochters hier op school, 5b en 7a. Jij?”

De vader keek me een beetje geschrokken aan (het was meteen duidelijk dat hij míj in elk geval niet volgde) en wees naar mijn tas. “Euh, nee, ik heb geen facebook. Maar eh, er hangt een grappige button aan je tas.”

Afijn. Na het gesprek ging ik maar snel koffie halen. Mijn face sprak bookdelen.

Buurvrouw C.! We moeten nu écht praten.

button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn nieuwsblog op Vrouwonline (klik) gaat vandaag over Liegebeesten en Jokkebrokken.

6 Responses to "Hij volgde mij duidelijk niet!"

 • Margje
  3 september 2013 - 10:46

  hahahaha, omdat ik je ook irl ken, hoor ik je stem bij die conversatie. Die “Nou ja” kan ik me helemaal voorstellen! Grijns.

 • Moeke
  3 september 2013 - 11:44

  whaaaa…. die button grinnik, de hebt leuke buren.

 • Gabrielle
  3 september 2013 - 12:31

  ;-).
  Weet toch niet of ik het zo leuk zo vinden als zoveel mensen zaken van me wisten – ook al is het niks spannends. Of ben ik erg ouderwets hierin??

 • Jelte
  3 september 2013 - 12:34

  Een heel bewust keuze lijkt me Gabrielle 🙂 En je deelt natuurlijk niet alles, ook al lijkt het wel zo!

 • Tanja.h
  3 september 2013 - 14:09

  Oeps……………. dat had jij weer Big big smile!!!

 • Pantervrouw
  3 september 2013 - 19:53

  whahahahaha oh heerlijk! Zo logisch en zo oei 🙂

Leave a Reply