Hi! Ik ben Claire – Gastblogger –

Hi! Ik ben Claire. Aangenaam kennis te maken.

Vanaf vandaag schrijf ik elke week een stukje op Esthers blog. Als gastblogger. Claire is niet mijn echte naam, dat komt omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan. Mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen. Maar niet direct met mijn potentiele nieuwe baas. Dus vandaar, een pseudoniem.

Konkelafdeling

Ik werk op een kantoor. Op de P&O-afdeling van een groot bedrijf. De reden dat ik daar weg wil, is eigenlijk niet zo heel spannend, ik ben een beetje uitgekeken op de baan en mijn collega’s. Ik werk op een zogeheten ‘konkelafdeling’. Veel vrouwen, veel onderlinge concurrentie. Mijn directe chef is de vriendin van de directeur en iedereen probeert bij haar in de gunst te komen. Het is niet echt pesten hoor, en met sommige collega’s is het gezellig, maar ik kan gewoon slecht tegen het sfeertje dat er hangt. Ik voel me er niet (meer) thuis. Wel jammer, want het werk an sich is eigenlijk heel leuk.

a la Ikea

Mijn man en ik hebben twee kinderen. Een tienerdochter (13) en een zoon (18) die net het huis uit is. Hij studeert in Amsterdam. Tenminste, dat hoop ik, dat hij studeert. Sinds hij dit jaar begonnen is - en sinds ík zijn kamer heb geschilderd en ingericht a la Ikea - heb ik verder niets van hem vernomen. Maar goed. Ik laat hem maar even. Stalkende moeders bevorderen het ouder-kindcontact meestal niet, heb ik gemerkt.

Nou, dan is het hiermee officieel. Ik ben Claire. En ik zoek een baan. Want van mijn huidige werk word ik niet gelukkig. Zo. Ik heb het gezegd. De kop is eraf.

Tot volgende week.

Tagged

4 Responses to "Hi! Ik ben Claire – Gastblogger –"

 • Granny
  8 september 2015 - 09:45

  Spannend…succes!!

 • Lonneke V
  8 september 2015 - 11:55

  Leuk, welkom Claire! Grappige foto. Dat zal jij niet echt zijn denk ik, maar wel grappige foto 🙂 Ik werkte vroeger ook op zo’n konkelafdeling. Is echt shit.

 • femke1
  8 september 2015 - 21:28

  Welkom! Ben benieuwd naar je stukjes!!

 • Tanja
  16 september 2015 - 10:17

  Welkom, je kop is eraf-stukje is leuk en veel belovend 🙂 Ik loop een hele tijd achter dus vandaar deze late reactie.

Leave a Reply