Het zonnetje in huis

Zo. De kop van het schooljaar is eraf.

En waar Annabel zingend (en vol goede moed) ten strijde is getrokken, zit Liz alweer mokkend achter haar bureau huiswerk te maken. O, ze geniet wel van haar vrije tijd hoor (als ze die heeft, wat bijna nooit is, zoals ze zelf zegt), ze is alleen een beetje moppersmurf als het op school aankomt.

En op andere dingen waar ze geen zin in heeft. (En dat is best veel op het moment!)

Moppersmurf

Om Moppersmurf te helpen ontspannen gaan we nog steeds hardlopen (“Mam, echt, ik HAAT hardlopen!”), leuke dingen doen (die ze liever met een vriendin doet maar waar míjn pinpas voor nodig is) en samen Engelse woordjes leren (wat echt gezellig is, vooral tijdens Gillmore Girls kijken!).

Neem een ijsje, meisje!

Gelukkig mag Liz inmiddels weer tennissen van de fysiotherapeut, dus dat is wel leuk, dachten wij. Maar ja, nu loopt het seizoen af, dus moet ze alsnog een half jaar wachten voor ze weer mag lessen. (“Zúcht! Heb ík weer!”) Dus dat is dan weer balen. (En dan wil je moeder ook nog eens niet direct dat tennisrokje kopen waarop jij je zinnen hebt gezet. Grr.) Maar eerlijk is eerlijk; een bak ijs van Ben & Jerry’s helpt altijd tegen een slecht humeur. (Maar ja, die is dan ineens zomaar weer leeg! En dan komt er geen nieuwe!)

Kortom, de kop is eraf en ondanks de (soms) hoge temperaturen houden we hoofd koel. (“Echt mam, ik heb zo’n hekel aan de zon als het zo heet is!”)

Zonnetje in huis

Nog meer nieuws te melden? O ja, de beugel van het zonnetje in huis mag er binnenkort uit. Nog een week of twee geloof ik, dan is ze ervan verlost. “Dat is leuk!” riep ik enthousiast toen ze het vertelde, “wat zal jij dan weer een mooie lach hebben!”

Het antwoord was even ad rem als ontwapenend: “Ja. Als ik wat te lachen zou hebben.”

 

Tagged , ,

2 Responses to "Het zonnetje in huis"

 • Brie Schoen
  30 augustus 2016 - 08:57

  Haha heerlijke fase die puberteit!
  Hier zing ik dan op bepaalde momenten het liedje van Brigitte Kaandorp: ik heb een heel zwaar leven…
  Waar mijn puber van 13 dan als een boer met kiespijn om moet lachen…

 • Granny
  30 augustus 2016 - 18:56

  Mijn lieve kleine, GROTE puber….heerlijk!!

Leave a Reply