Het werk is leuk en de buurvrouw stom! (Gastblogger Claire)

Hi, ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.


De dropjespot is inmiddels leeg. Er zitten nu spekkies in. Die (wat oudere) mannen op mijn nieuwe werk willen me de hele dag verwennen. Ik krijg elke dag koffie (met een koekje), echt te schattig. Ik denk dat ik inmiddels al twee kilo ben aangekomen!

Er werken stiekem toch leeftijdsgenoten

Gelukkig werken er toch ook wel wat leeftijdsgenoten. Een meisje bij de receptie (iets jonger dan ik, maar  we hebben een kind in dezelfde leeftijd) en natuurlijk de vriend van mijn man. Hij  komt elke dag even gezellig een praatje maken. Er komt ook nog een ‘nieuwe’ heb ik gehoord, op de financiële administratie, dus zij wordt een soort directe collega. Ik hoop echt dat het een leuk iemand is.

Heerlijk, dat werk!

Het werk zelf is prima. Ik hou van duidelijke afspraken, regels en mensen, dus zo’n baan op HR is nog steeds een feest voor mij. Ik zou echt niets kunnen bedenken wat ik liever doe dan arbeidscontracten opmaken, wetgeving uitpluizen en loonstaatjes klaarzetten.

Geen goed nieuws over de buurvrouw

Minder goed nieuws is er over de buurvrouw. Ik ben bij haar langsgegaan (met een fles wijn) en ze reageerde nogal koeltjes. Ik mocht wel binnenkomen maar het ging niet van harte. Ze zette de fles wijn weg en serveerde thee (terwijl ik juist zo’n behoefte had aan een glas!), en ze vroeg wat ik precies wilde zeggen.

Ik begon met het maken van mijn excuses, dat ik kennelijk niet duidelijk was geweest in wat ik met haar webwinkel wilde, dat het me speet dat ik haar teleurgesteld had, kortom, ik trok behoorlijk het boetekleed aan. Maar ze ontdooide er niet bepaald van. Integendeel, ik kreeg eigenlijk nog meer ijswater over mee heen!

Ik blijk een ouwe zeur te zijn!

Kennelijk ergerde ze zich al wat langer aan mij. Ik zeurde teveel over mijn werk, ik vond mezelf beter dan andere mensen, ik kwam afspraken niet na. Ik wilde er nog wel over praten met haar (ik was best in een vergevingsgezinde bui) maar toen zei ze opeens dat ik ook niet genoeg aandacht aan mijn gezin besteedde en dat ik mijn tienerdochter wat beter in de gaten moest houden. Kennelijk had buurvrouw gezien dat het kind in onze tuin laatst een zoentje gaf aan haar vriendje en dat had haar 'geschokt'.

Kom niet aan mijn kinderen

Nou, toen ben ik maar wegegaan. Waar bemoeit ze zich mee?! Ik kan best wat hebben, maar als je gaat zeuren over mijn kinderen, dan ben ik weg. Ik heb netjes de thee opgedronken, gezegd dat ik haar bezorgdheid waardeerde (not!) en dat we elkaar vast snel weer zouden zien (again: not!). Die ga ik dus mooi in haar sop gaar laten koken.

Aju met de buurvrouw

Ben er dus niet écht iets mee opgeschoten. Maar ja, wat wil ze dan. Als mijn dochter een vriendje heeft dan moet ze dat toch zelf weten. Pfff. Een zoentje geven. Hoe erg is dat? En moet ik dan op de loer gaan liggen wat dat kind allemaal doet? Echt niet.

Het was trouwens allang weer uit, vertelde mijn dochter me later.

2 Responses to "Het werk is leuk en de buurvrouw stom! (Gastblogger Claire)"

 • Nyn
  7 maart 2016 - 16:42

  Ben blij voor je dat je werk leuk is!
  Niet leuk of ronduit vervelend werk is zooo vermoeiend!

 • Tanja
  9 maart 2016 - 23:11

  Hahaha, al 2 kilo aangekomen door de zorgende ( wat oudere) mannen 🙂 Leuk dat je het naar de zin hebt p je nieuwe werk. Dat was een goede beslissing om over te stappen! En die buurvrouw is zelf een zeur!

Leave a Reply