Het Vriendenboek voor grote(re) mensen

"Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?”

Alleen al om die vraag (nou eindelijk) eens aan een volwassene te kunnen stellen is Het Vriendenboek voor grote(re) mensen een must-have!

IMG_4048En heb je het eenmaal gevraagd, dan wordt het alleen maar leuker. Want iedereen reageert anders. Sommige vriendinnen vinden het heel leuk en roepen meteen dat ze 'er ook een' willen. Anderen schrikken er een beetje van. Die zie je denken: "Ieuw! Over mezelf nadenken!"

Maar als ze er eenmaal beginnen met schrijven, vinden ze het eigenlijk allemaal leuk.

Wat is de mooiste film die jij ooit zag?

Gek eigenlijk. Als we jong zijn, denken we vaak na over zaken als 'lievelingsliedjes', 'favoriete films' en 'leukste boek'. We schrijven op wat onze hobby’s zijn, wat we willen worden en wat er op onze bucketlist staat (al noemen we dat dan nog niet zo). Tientallen vriendenboekjes vulde ik in. Vroeger, 'toen ik klein was' en later, samen met de meiden.

Alleen, als we ouder worden stoppen we met onszelf (en elkaar) vragen naar ‘de beste film’ en ‘wat zijn jouw dromen’. Waarom eigenlijk?

Ben jij ouder dan zeven? Gefeliciteerd.

Het Vriendenboek voor grote(re) mensen bewijst dat we er niet mee hóeven stoppen. Sommige dingen blijven leuk, ook als je ouder bent dan zeven. Spelen, gek doen en kleuren, kwestie van gewoon doen. En je (soms) even niets aantrekken van je omgeving. "Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?" Gewoon leuk er bij lachen en iedereen werkt mee.

Hoe zie jij mij?

IMG_4047Het aantrekkelijke van dit Vriendenboekje is dat je niet alleen je vrienden beter leert kennen, je komt ook nog wat over jezelf te weten. Er wordt gevraagd naar de relatie die je met deze vriend hebt. En hoe die vriend jou ziet. Bij mij hebben nog lang niet al mijn vrienden erin geschreven maar ik zie nu al een patroon. 'Lief' en 'grappig' worden het meest gebruikt om mij te omschrijven, over vijf jaar 'doe' ik iets met teksten en ik ben gezellig om een borrel mee te drinken. (Echt? Wist ik niet!)

"Dit wist je nog niet over mij: verrekte weinig en anders heeft het vast een reden." (Mijn broer)

IMG_4053Grappige uitspraken

Behalve teksten staat het vriendenboek ook vol met grappige quotes en aparte opdrachten (net als zijn zusje Het Bucketlist Boek), niet allemaal duidelijk voor de vrienden, maar wel lollig voor wie er mee aan de haal gaat. Al met al, een fijn boek waar ík in elk geval vrolijk van word.

Elke keer weer een feestje als ik hem terugkrijg.

Kortom. Het Vriendenboek voor grote(re) mensen is leuk om te hebben, leuk om geven. Je koopt het hier en het kost € 12,99. (En als je het koopt, mag ik er dan in schrijven?)

3 Responses to "Het Vriendenboek voor grote(re) mensen"

 • Yanda
  29 februari 2016 - 15:11

  Wat een leuk idee! Die ga ik onthouden!

 • Ellen
  1 maart 2016 - 00:18

  Wat leuk! Die ga ik kopen! En ja hoor dan mag je er best in schrijven 🙂

  En wat grappig die uitspraak van je broer

 • Tanja
  2 maart 2016 - 08:58

  Ik zie een trend, eerst een kleurboek voor volwassenen en nu dus een vriendenboek 🙂 De ( iets) oudere jongere gaat weer hetzelfde doen als de hele jonge jongeren 😛 En beleven er veel plezier aan 🙂 Het kind in ons blijft bestaan en dat vind ik heel erg goed!

Leave a Reply