Het viel in het water!

Ineens kreeg hij het op zijn heupen.

Zo'n dagje Six Flags met de meiden was leuk natuurlijk, maar een (lange) rij bij de kassa? Daar had hij geen trek in. Dus keek hij op de site voor online kaartjes. € 32,50 per kaartje. Kinkes, wat veel. Daarvan sloeg je al over de kop voor je nog maar één achtbaan gezien had!

Vakantieveiling

Samen speurden we het internet af. Vakantieveiling bood twee kaartjes met de mogelijkheid om een derde bij te bestellen. De eerste keer grepen we nét mis, en daarna volgende een paar spannende minuten. En jawel, we hadden de kaartjes. Nog steeds niet goedkoop, maar wel met korting.

Here we come!

In de bevestiging stond dat de kaartjes geprint moesten worden. Wat suf! Waarom niet gewoon een code in je telefoon? Dat is toch veel handiger voor mensen zoals wij, die geen printer hebben... Gelukkig boden de schoonouders uitkomst. We dronken een kopje koffie en printten snel de kaartjes bij ze uit. Zo. Allemaal geregeld. Nu alleen nog een dagje feesten op Koninginsdag en dan: partytime! (Zonder mij, ik ging niet mee!)

Op tijd weg

“We gaan lekker op tijd weg!” zei Paul gisteravond tegen de meiden. “Want Noord-Holland heeft al vakantie dus het kan nog best eens druk worden!” Hij klikte op de site om te kijken hoe laat het park zijn deuren opende. En daar stond het. Niet te ontkennen.

Het park was die dag dicht. Harstikke, ontzettend, buitengewoon gesloten. Wel alle Walibi's nog aan toe?! Wat was dát nou weer. Maar het stond er echt. Na Koningsdag was het park drie dagen dicht.

Tweede keus

Na een paar serieuze vloeken – en gemopper van de kinderen – werd er een vergadering belegd. Six Flags ging het dus niet worden. De Eemhof (Centerparcs) was hier een paar weken goede tweede geweest, dus dat ‘moest’ dan maar. Er werden nieuwe reserveringen gedaan. De bankpas kwam weer tevoorschijn en hup, daar gingen weer tientallen euro's.

En zo viel het dagje Six Flags in het water. Niet alleen figuurlijk, maar gelukkig ook letterlijk. Plons! (Het gaat trouwens regenen vandaag, dus zo'n slechte deal was het nou ook weer niet, aldus het troostcomité bestaande uit één werkende vrouw.)

(Maar even serieus, dat is toch achterlijk, dat zo'n park nu drie dagen dicht is? Regio Noord heeft nota bene al vakantie!)

6 Responses to "Het viel in het water!"

 • Scooter
  28 april 2015 - 12:35

  Dat klopt niet helemaal. Sommige scholen in Noord hebben idd twee weken vrij, maar op veel basisscholen moet de bovenbouw (5 t/m 8) wel naar school en zijn dan volgende week één weekje vrij. De onderbouw heeft in veel gevallen wel twee weken vrij. Voor middelbare scholen hangt het vaak van het overleg tussen de scholen af.

  Hoop dat ze toch een hoop lol hebben (gehad).

 • Eline
  28 april 2015 - 12:37

  O, wat balen zeg. En wat slecht aangegeven!

 • Esther Vuijsters
  28 april 2015 - 12:38

  O ja? Dat is dan toch weer anders dan ik dacht. Bij mijn broer hebben de kinderen zelfs DRIE weken vrij, deze week en dan nog twee, niet normaal he?

 • KarinH.
  28 april 2015 - 13:28

  Hier ook ingewikkeld, de ene basisschool nu al twee weken vrij en de andere vanaf volgende week 2 weken.
  Wij hadden ook zoiets met kaartjes voor park. Onze zoon vind alles wat hij niet kent té spannend en daarom gaan wij graag vooraf al een keer met hem. Dat ging echt niet lukken met de openingstijden…

 • Mariëlle
  28 april 2015 - 13:59

  Alleen volgende week is het verplicht vakantie, daarom zijn er scholen die 1, 2 of 3 weken vrij hebben. Ben wel benieuwd of je nu een andere keer naar six flags gaat??? Mag hopen dat je kaartje niet op die datum staat??

  • Esther Vuijsters
   28 april 2015 - 14:01

   Ja, dus de kinderen hebben mazzel 🙂 kaartjes geldig tot en met september geloof ik.

Leave a Reply