Het verdrietige verhaal van meneer Verenmans

"Ach, ach en wee", zei meneer Verenmans op een dag. "Nu ben ik nog ontslagen ook!"

vogelgroot12015. Het was crisis in het Dierenrijk en iedereen had het moeilijk. Ook meneer Verenmans. Hij was een tijdje geleden gescheiden, een bijzonder onaangenaam verhaal, en nu was hij ook nog eens zijn baan bij de luchtmacht kwijtgeraakt. Er zat niets anders op, dan uit te kijken naar een andere woning. Het grote huis kon hij niet meer betalen.

Zandkleurige villa
Meneer Verenmans woonde al jaren in een grote zandkleurige villa. Samen met zijn echtgenote, mevrouw Verenmans. Na het vertrek van mevrouw Verenmans had hij er een tijdje alleen gewoond, maar nu kon hij de hypotheek niet meer opbrengen. Hij moest echt kleiner gaan wonen. "Ook dat nog", zuchtte hij.

Gelukkig
Op een ochtend ging hij met lood in zijn schoenen pootjes naar de gemeente en hij schreef zich in voor een huurwoning. Een jong meisje - was ze niet te jong voor zo'n verantwoordelijke baan? - had medelijden en hielp meneer Verenmans snel aan een nieuw huis. "Kijk," zei ze, terwijl ze hem aankeek met grote blauwe ogen. "Hier word je vast heel gelukkig!"

Gezellig!
Meneer Verenmans twijfelde even. Het huisje was wel heel klein, en het was nog roze ook. Maar aan de andere kant, het zag er gezellig uit, en het stond in een leuke buurt. Het meisje keek hem verwachtingsvol aan terwijl meneer Verenmans voorzichtig naar binnen hupte.

En toen gebeurde iets heel bijzonders: hij voelde zich er direct thuis.! Dit had hij veel eerder moeten doen! Nog dezelfde dag tekende hij het huurcontract. En raad eens? Hij leefde nog lang en gelukkig.

De moraal van dit verhaal
Denk niet in beperkingen maar in talenten. Je vleugels sla je buitenshuis uit.

vogel

 

Tagged , ,

5 Responses to "Het verdrietige verhaal van meneer Verenmans"

 • Granny
  12 december 2015 - 16:50

  Ach wat lief…
  Tuf in het rose kooitje…
  Goed verhaal…mooie moraal…

 • gjans
  12 december 2015 - 19:10

  Maar hoe gaat het verder met meneer Verenmans? Ben nieuwsgierig

 • Joolzz
  13 december 2015 - 12:14

  Ach…

 • Tanja
  13 december 2015 - 13:02

  Gescheiden van zijn vrouwtje? Dan heb ik iets gemist! Die heldere blauwe ogen komen me wel bekent voor 🙂

 • Esther Vuijsters
  13 december 2015 - 17:57

  Tja, nou, tijdelijk hoor. Het is een fabeltje he… Ik denk dat ze straks weer bij elkaar kunnen 🙂 Ging het in het echte leven ook maar zo makkelijk he!

Leave a Reply