Het roze hondje

Ik heb wel eens gelezen dat roze bij uitstek geschikt is als kleur voor gereedschappen en werktuigen.

Roze is sowieso een goed zichtbare kleur. En tussen al dat (neutrale) zand, steen en beton steekt hij lekker af. Daarbij: die kleur komt op constructiewerkplaatsen nauwelijks voor, waardoor hij nog eens extra opvalt. Op die manier vind je altijd je gereedschap, kruiwagens en hijskraan terug.

Ze motten ‘m nie

Toch komt roze in de bouwwereld nauwelijks voor. Waarom? Simpel. De mannen (het zijn toch voornamelijk mannen daar!) motten ‘m nie. Die willen gewoon stoere mannenkleuren. Blauw, groen of geel. Geen kleur die staat voor liefde, passie en zorg. Voor vrouwelijkheid, intimiteit en kalmte. In een roze sloopwagen zitten? No way!

Een gemiste kans want uit onderzoek blijkt dat de kleur roze niet alleen erg goed contrasteert, het heeft ook een kalmerend effect. Roze stimuleert rust en positiviteit. Het gebruik van roze verlichting kan zelfs een gevoel van eutrofie oproepen.

Waf Waf

Nou gaan roze lampen me wat te ver (zelfs voor mij is dat iets te heftig) maar verder mag ik graag wat roze in huis hebben (niet teveel natuurlijk, moet aan de pijngrens van mijn man denken). Te zoet? Wel nee, ik werk aan een positieve sfeer in de living.

En nu wil het toeval dat ik nét toe ben aan een nieuwe plantenspuit (die ik niet alleen gebruik als plantenspuit maar ook als kapselvernevelaar en vogeldouche) en dat ik  tijdens een van mijn roze snuffeltochten op dit schatje stuitte.

Goed zichtbaar (nooit meer kwijt dus, ook niet vóór negen uur ‘s morgens), vrolijk én praktisch. Wat vinden jullie? Superleuk toch? En wie weet, wordt Annabel er wel zó rustig van dat ze niet meer moppert als ik haar haren kam.

plantenspuit

Meer lezen? Op Vrouwonline gaat het over bilimplantaten ("Die kan mijn kont kussen") lees hier meer. En heb je meegedaan aan de actie op VerrassingsVrijdag? Je kunt superleuke servetten te winnen!

5 Responses to "Het roze hondje"

 • Marianna
  1 maart 2014 - 10:32

  🙂 Hij is leuk!

 • Lizzie
  2 maart 2014 - 14:43

  Hihihi hij is schattig, ik dacht eerst dat het een beeldje was. Pas toen ik je blog las zag ik dat het een super leuke plantenspuit is! Succes er mee 😉

 • DeniseM
  3 maart 2014 - 09:29

  Haha, ik vind ‘m echt afschuwelijk!

  Maar ik ben het wel met je eens: sommige dingen zouden gewoon roze moeten zijn. Ik postte het laatst ook op twitter of op VOL (of allebei misschien wel): dat ik op zoek was naar een boor. Maar dat ik de kleuren die ik tegenkwam zó lelijk vond! Waarom zijn alle boren oranje met zwart, of groen met zwart? Doe dan helemaal zwart. Of liever: wit, zilverkleurig, turkooizen of voor mijn part -inderdaad- roze. Dan kun je het niet alleen goed terugvinden, het klust ook nog een stuk vrolijker. 🙂

 • esther
  3 maart 2014 - 09:37

  Misschien gat n de markt? Roze gereedschap voor vrouwen 🙂

  Enneh… dat roze topje op je foto staat super 🙂

 • Mariella
  5 maart 2014 - 19:38

  Hij is gewoon leuk van lelijkheid!

Leave a Reply