Het regent gedachtes!

Het regent hier.

En dat is dan nog tot daaraan toe, dat het híer regent, maar het regent nu ook in Wijk aan Zee, vrees ik. En daar zit Annabel, in een schattig strandhuisje direct aan zee. Waar het nu erg zanderig en nat is, vrees ik.

Triviaal

Maar het deert haar niet hoor. Zij en haar vriendin gaan gewoon lekker zwemmen, en spelen, en ze hebben reuze lol. Het zijn – zoals altijd – vooral de moeders die zich druk maken om triviale zaken als zand in je bed. En het weer.

Een beetje onwerkelijk

Het komt gewoon omdat ik nu meer tijd heb om te mijmeren. Na de ‘emotionele rollercoaster’ (yck) van de afgelopen tijd, het afzwaaien van groep acht, mijn examens en de operatie van Liz, is het nu opeens stil. Vakantie op straat, de luwte van juli. Liz ‘revalideert’ bij oma en Annabel speelt op het strand. Een beetje onwerkelijk, die rust.

Geen schuldgevoel, geen ziekenhuis

Maar ook erg lekker. Lekker, om gewoon naar kantoor te gaan, zonder me druk te maken om tien andere dingen (fysiotherapie? verzekering? cadeautjes juf? bezoek? hijg!). Fijn, om me even niet schuldig te voelen richting Blackmail Bel ("Ik moet nu alles alleen doen, jullie doen niets met mij!"). Prettig, om te genieten van de knisperende stilte na paar weken feestjes en ziekenbezoek in huis.

De vrije loop

In alle rust zit ik hier nu. Met Liz gaat het goed! En Bel heeft het naar haar zin. Ik drink koffie, ik tik een blogje. Ik hoef niet steeds op te staan om drinken/eten/een mobiel aan te reiken. Ik hoef niet te racen naar afspraken. Ik ‘mag’ me weer druk maken om zaken die niet van levensbelang zijn. Het weer, mijn kapsel, wat zullen we eten vanavond?

Het regent nog steeds. Maar het zijn nu vooral gedachtes. Ze stromen omlaag langs de binnenkant van mijn hoofd. En ze spoelen alle zorgen een beetje weg.

Foto geleend hier.

One Response to "Het regent gedachtes!"

  • Gironia
    15 juli 2015 - 10:06

    Mooi!

Leave a Reply