Het Loom Initiatief (Looming Lizzy)

Via mijn blog kon ik goedkoop aan een flinke partij loom elastiekjes komen.

Ik had er eigenlijk nog niet zo over nagedacht wat ik met die voorraad ging doen. Misschien wat door- verkopen - oma was ook al verslaafd - of gewoon bewaren om te kunnen voorzien in de enorme loom-behoefte van mijn dochters.

Loom, Loom, everywhere!

Loom, Loom, everywhere!

Goede doel

Maar toen kwam de school van de meiden met een nieuwe actie-voor-het-goede-doel en bedacht ik iets ludieks: ik zou de stash doneren. Ik gaf de zakjes weg! Aan de meiden, die mochten er geld mee verdienen voor het goede doel. Zakjes verkopen of armbandjes maken – en die weer verkopen – maakte niet uit.

CEO Liz

Het was grappig wat er vervolgens gebeurde. Want waar Annabel na urenlang onderhandelen uiteindelijk  een paar zakjes ónder de inkoopsprijs (en dat is écht knap!) aan een klasgenoot verkocht, had Liz binnen een halve ochtend een complete holding uit de grond gestampt. Compleet met een Raad van Commissarissen, aandeelhouders en operationele teams. De klas werd verdeeld in vier sub-BV’s en op het whiteboard hier in de kamer werkte ze een zeer duidelijk organogram uit. Philips, eat your heart uit!

"Meiden, we moeten hier over vergaderen!"

A wolf on Loomstreet

Nadat ik mezelf had benoemd tot Raad van LoomToezicht- voorzitter verbood ik Annabel om nog langer zakje te verkopen. Op deze manier gingen we binnen de kortste keren failliet! Hierop bedacht Annabel dat ze beter ármbandjes kon gaan verkopen. Ze ontwierp er een stuk of tien en hield ze vervolgens allemaal zelf omdat ze er geen afstand van kon doen. Alleen de juf mocht er eentje hebben. Maar daar wilde ze geen geld voor want de juf was zo lief.

"Wil jij de bank zijn?"

Bij groep 7A stroomde het geld inmiddels binnen. Van alles werd er geloomd. Van WK-bandjes tot Baby-loom. Als er een tekort was – ondanks de grote voorraad raakten bepaalde kleuren snel op – dan werd er een greep uit de kas gedaan om nieuwe ‘grondstoffen’ te kopen. Dat ging eerst nogal lukraak maar nadat Liz een thesaurier aanstelde klopte de boekhouding weer en verbeterde de cashflow.

"Schrijf je het wel even op, als iemand geld meeneemt? Anders kloppen de cijfers niet."

Zelfs loompapegaaien worden op bestelling gemaakt!

Zelfs loompapegaaien worden op bestelling gemaakt!

Het Loom Initiatief

Ondertussen was ook de directeur van de school op de hoogte van wat in de schoolgangen inmiddels bekendstond als Het Loom Initiatief. En nadat ze zelf een armbandje had gekocht vroeg ze Liz om er een stukje over te schijven. Voor in de schoolkrant. “Nee he,” zuchtte Liz die avond vermoeid. “Krijg ik nog meer werk!” Ik grinnikte. “Tja, dat krijg je he, als je succes hebt!”

“Misschien kan ik dat aan iemand anders vragen”, zei Liz. Ik zag de radartjes in haar hoofd alweer draaien. Die zocht een persvoorlichter!

Looming Lizzy

“O nee”, zei ik, toen ze opeens mijn kant uitkeek. “Ik heb al loom elastiekjes gedoneerd! Ik ben druk, ik moet bloggen.” “Dat kan je best combineren mamma,” zei Looming Lizzy snaaks. “Dan blog je maar hierover.”

Tjonge. Is er een minimumleeftijd om iemand in te schrijven voor de verkiezing tot Zakenvrouw van het jaar?

Ben je ook zo benieuwd naar onze avonturen tijdens het dagje filmen in Hellendoorn? Je leest hier binnenkort meer over!

11 Responses to "Het Loom Initiatief (Looming Lizzy)"

 • Vriendin F.
  23 juni 2014 - 11:10

  Jee zeg, die Liz, ze kan zo in ons bestand van topvrouwen!

 • Nicky
  23 juni 2014 - 11:15

  Wij gaan ons ook maar eens verdiepen in looming als we deze zomer in Nederland zijn, ben benieuwd! Hier kennen ze het nog niet….. Misschien kunnen we de trend meenemen naar Japan, dan kan Lizzy hier goede zaken doen!

  En als jullie hier dan op zakenreis zijn (Big in Japan inspiratie opdoen en Loombandjes aan de man brengen) Little Twin Stars mee terug naar NL nemen en herintroduceren, beginnen we een ruilhandel 😉

 • Granny
  23 juni 2014 - 11:28

  Geweldig LIZZY!!!!

 • Andere Esther
  23 juni 2014 - 11:31

  Geweldig!!

 • esther
  23 juni 2014 - 11:40

  Hahaha F., tja, zal ik even een profiel sturen? 🙂

  Nicky, nou ik hoor het al, de buitenlandse agent is ook al gevonden 🙂

 • Marga
  23 juni 2014 - 13:34

  Geweldig, Jong geleerd is oud gedaan 🙂

 • Marieke
  23 juni 2014 - 14:26

  Geweldig!! Dat is toch hártstikke leerzaam?! 🙂

 • Brie s
  23 juni 2014 - 20:03

  Geweldig!! :-D:-D:-D

 • Mariella
  23 juni 2014 - 21:29

  Wat goed van d’r!
  Enne die uitbreiding naar Japan…dat kun je mss nog mooi in de vakantie doen; er is vast nog wel een weekje over om te gaan 😉

 • Moeke
  24 juni 2014 - 09:08

  wauw haha super… Kijk die heeft hem door. Ik ben meer een Annabel :-). Daarom werk ik voor een baas anders zou ik hopeloos failliet gaan.

 • Ingrid
  1 juli 2014 - 10:06

  Het Loom initiatief is mijn favoriet. Deze wordt meteen gevolgd door gastblogger Inge en haar stuk over veiligheid en de mooie band met haar ex.

Leave a Reply