Het lijkt wel of ik conflicten aantrek (Gastblogger Claire)

Wat is er toch mis met mij de laatste tijd?! Het lijkt wel of ik conflicten aantrek! Werkelijk, het is niet te geloven!

Heb ik het ene net afgerond (de borrel op mijn werk was gezellig, twee directe collega’s waren er inclusief zuur gezicht, ha!) zit ik alweer met de volgende crisis: mijn buurvrouw is boos op me! Omdat ik heb gezegd dat ik van het project ‘webwinkel’ wil afzien.

Kamer van Koophandel

Ik zag ‘m totaal niet aankomen. Eind vorige week ging even bij haar langs om de voortgang te bespreken, kwam ze met een heel bedrijfsplan op de proppen. Ze wilde dat we ons zo snel mogelijk gingen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. En ze vroeg of ik wilde investeren. Nou heb ik best wat spaargeld, maar dit ging me allemaal veel te ver. Ik dacht dat we gewoon leuk met een hobby aan de slag gingen, dat ik was sierraden zou fotograferen en dat zij ze dan online zou zetten, maar zij had kennelijk heel andere verwachtingen.

Ik dacht dat ze een grapje maakte

Eerst moest ik een beetje om haar lachen – ik dacht dat ze een grapje maakte, zo fanatiek was ze – maar dat was niet de beste reactie, ze werd hartstikke kwaad op me. Zij had zich er helemaal op gestort de afgelopen weken en nu haakte ik af. Ik probeerde nog uit te leggen dat er sprake was van een misverstand (we hadden het idee in een avondje verzonnen, na een fles wijn ) en dat ik haar best wilde helpen, maar dat ik me ook op mijn nieuwe baan moest concentreren.

Aju met jou zeg!

Het hielp allemaal niets. Ze was en bleef boos. En nadat ik een paar keer had geprobeerd de zaak te sussen maakte ze zo’n lullige opmerking (iets van dat wij toch wel geld genoeg hadden en dat ik daarom zo laks met werk om kon gaan) dat ik ook pissig werd. Uiteindelijk ben ik dus kwaad weggelopen. Deur dichtgesmeten, heerlijk volwassen allemaal.

Stomme doos

En nu ben ik nog steeds kwaad! Elke keer als ik nu naar buiten ga, kijk ik eerst of ik haar niet zie. Gelukkig begin ik volgende week op mijn nieuw werk, loop ik niet meer steeds het risico dat ik die doos overdag tegenkom.

Tagged

3 Responses to "Het lijkt wel of ik conflicten aantrek (Gastblogger Claire)"

 • Nyn
  27 januari 2016 - 12:49

  Oh, wat vervelend voor je!
  Allebei andere verwachtingen gehad, zo te horen.
  Misschien een compromis sluiten, zodat je weer gewoon naar buiten kunt lopen?!
  Hoewel ik na zulke opmerkingen ook wel begrijp dat je gewoon nog even boos blijft…

 • Tanja
  27 januari 2016 - 14:40

  Dat is balen, een buurvrouw ontloop je niet zo snel 🙁 Misschien kun je ,als je minder boos bent, haar beter uitnodigen tot een goed gesprek. Beter een goede buur….
  In haar teleurstelling heeft ze misschien die dingen gezegd waar ze nu zelf ook spijt van heeft!I Ik hoop voor jullie dat deze situatie niet te lang duurt!

 • Jessica
  27 januari 2016 - 15:36

  Nou ja, raar mens. Ben je niet bang dat ze dit leest btw?

Leave a Reply