Het is flink mis hier (gastblogger Claire)

Hi! Ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik elke week een stukje op Esthers blog. Als gastblogger. Claire is niet mijn echte naam, dat komt omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan. Mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen. Maar niet direct met mijn potentiele nieuwe baas. Dus vandaar, een pseudoniem.

~~~~~~~~~~

Was ik vorige week nog redelijk mild over mijn afdeling (‘het is niet echt pesten’, schreef ik), merkte ik gister dat het toch flink mis is.

Maandagochtend

Ik was nog maar net binnen of ik kreeg een mailtje van mijn leidinggevende met de vraag of ik even naar haar kantoor wilde komen. “Doe je de deur even dicht”, zei ze toen ik bij haar bureau stond. Apart, want de cultuur hier op de afdeling is juist heel open. En toen begon het. Of ik wel eens iets had gemerkt van onenigheid tussen X en Y. Ik hield me een beetje op de vlakte, zei eerlijk dat er ‘soms wel’ wat spanningen waren. “Maar bij welk bedrijf heb je dat nou niet hè?” grapte ik er nog achteraan.

X vs Y?

Vervolgens begon mijn leidinggevende te vissen. Of X vaak te laat begon, want dat zei Y. Of X inderdaad zoveel op haar telefoon zat, ook dat had Y zich laten ontvallen. En of ik ook niet vond dat … Ik kreeg het helemaal benauwd van, het leek wel een kruisverhoor dit. Voor zover ik het kon inschatten, was het juist altijd Y die de kantjes er vanaf liep. Maar ik wist ook dat Y beter lag bij mijn leidinggevende.

“Hoe kan je daar nou niets van merken?” zei ze.

Toen mijn leidinggevende merkte dat ik niet direct reageerde – en ook geen partij koos – raakte ze geïrriteerd. “Hoe kan je daar nou niets van merken?” zei ze verwijtend. Vervolgens werd ik weggestuurd met het verzoek om me eens in de sfeer op de afdeling te verdiepen. “We hebben het er later nog over”, zei ze. Dat laatste klonk als een dreigement.

De rest van de dag

Tot overmaat van ramp keken zowel X als Y me raar aan toen ik weer terugliep naar mijn bureau. De hele dag bleef het zinnetje ‘we hebben het er later nog over’ door mijn hoofd spoken. En X en Y bleven raar naar me kijken (maar dat kan ik me natuurlijk ook verbeeld hebben, ik was nogal gespannen). Ik ben echt blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Vanavond gaan mijn eerste twee brieven eruit.

Duimen jullie voor me?

Tagged , ,

4 Responses to "Het is flink mis hier (gastblogger Claire)"

 • Gabrielle
  15 september 2015 - 10:15

  Als je nou toch weggaat kun je misschien een beetje voor X opkomen? Het klinkt alsof ze geslachtofferd wordt….

 • Lonneke V
  15 september 2015 - 10:26

  Dat dacht ik dus ook. Maar aan de andere kant, je hebt ook niet zomaar een nieuwe baan. Ik ben ook al maanden bezig. En dan zal je zien, zit je er straks net tussen. Geen fijne situatie.

 • Lonneke V
  15 september 2015 - 10:26

  Ik duim in elk geval (ook voor X)

 • Sharon
  15 september 2015 - 11:30

  Pfff Claire, wat een nare situatie… Veel sterkte en wijsheid! En geluk met je brieven 😉

Leave a Reply