He, dat is míjn tekst!

Roodfluwelen laarzen met een wit bontrandje.IMG_2883
Een diadeem van wit bont, een ‘haarlok’ met een lichtje en glitters rond mijn ogen. Verder een zwart jurkje. Gewoon zwart. Met een bescheiden kettinkje van Zinzi met daaraan een lippenstift (waarop vervolgens een collega vroeg of ik een dildo om mijn nek had), geen al te gekke dingen. Toch?!

Geslaagd!
Ik vond het persoonlijk een heel geslaagde outfit. Hiermee zou ik – gezien de dresscode – echt prima voor de dag kunnen komen. Nog een likje lippenstift en dan wachten op mijn ‘ride’.

Met gefronste wenkbrauwen
Maar onderaan de trap stond mijn dochter. Daar had ik niet op gerekend. Ietwat misprijzend bekeek ze me. Haar blik ging van de laarzen naar mijn hoofdtooi en via de 'kerstboom' in mijn haar weer terug. Haar wenkbrauwen gingen omhoog.

"Ze bekeek me op zo'n Saffy-manier, je weet wel, uit Absolutely Fabulous."

OMG
“OMG mám”, zei ze, “je weet toch wel zeker dat het een fóut Kerstfeest is he?!”
Ik knikte en probeerde niet al te onzeker te kijken.
“Goed dan”, zei ze. “Want anders kan ik je zo écht de deur niet uit laten gaan hoor.”

Beklag doen
Onderweg naar het feest deed ik mijn beklag bij mijn (zesentwintigjarige) collega’. “Dat soort dingen hoor ik toch tegen háár te zeggen?” riep ik verongelijkt. Mijn collega haalde haar schouders op zei: “Ik heb het idee dat bij jullie thuis de dingen vaak nét een beetje anders gaan. Dat is leuk.”

Leuk. Tja. Daar houden we het dan maar op. En het Kerstfeest was trouwens ook heel erg leuk. En iedereen vond mijn kerstlaarzen leuk.

Tagged , ,

2 Responses to "He, dat is míjn tekst!"

  • Moi
    15 december 2015 - 12:15

    Hihi, tieners 😹

  • gjans
    15 december 2015 - 23:42

    😉

Leave a Reply