Havo? Ach, daarna kan ze altijd nog VWO doen!

“Havo? Ach, daarna kan ze altijd nog VWO doen.”

Ik had er weer één hoor, dit weekend. Zo’n tigermom, die me met één burn skyhigh op de kast had. Echt, je kunt me niet kwader krijgen dan met zo’n opmerking. Hoezo ‘dan-kan-ze-daarna-altijd-nog-VWO-doen’? Wat is er mis met wat ze nú doet, jij… jij… poepbacterie?!

Je reet afvegen

Ach, daarna kan ze altijd nog VWO doen. Natuurlijk. Beledig mijn kind even lekker. En al die andere hardwerkende jongens en meisjes op het 'niet-vwo'. Die kanjers die straks misschien jouw haar knippen, die je gootsteen ontstoppen en die je reet afwegen omdat jij – excusez le mot – te dement bent om het het zelf te doen.

Hobbelige weg

Annabel heeft hard gewerkt om te komen waar ze nu is, daar hoef je niet zo denigrerend over te doen. Net zo min als dat je het vwo belangrijker moet maken dan is het is. Want ze sneuvelen bij bosjes, de kinderen van ouders zoals jij. Kom op zeg, het is ‘maar’ voorbereidend onderwijs, slechts het begin van een hobbelige weg richting een carrière. Alles ligt nog open. Met vertrouwen help je ze meer dan met dit soort demotiverende shit.

Stomme curlingbitch

‘Ik heb liever dat ze iets gaat doen dat bij haar past’, zeg ik neutraal. Het gesprek valt onmiddellijk stil. Ik blijf haar aankijken. Stomme curlingbitch met waterige ogen en ‘pittig kort kapsel’. Ik hoop dat de eerstvolgende niet-vwo-er die je haar knipt, er een grandioze puinhoop van maakt. Dat je gootsteen overstroomt en dat je reet...

Nou ja, ik heb mijn punt wel gemaakt denk ik. Ik ga maar eens naar het toilet. En daarna met léuke mensen praten.

Tagged ,

7 Responses to "Havo? Ach, daarna kan ze altijd nog VWO doen!"

 • L
  5 maart 2019 - 19:19

  Eens maar wat een gevloek.
  En dan heb je ook nog kader en mavo.

  • Esther Vuijsters
   5 maart 2019 - 19:24

   Vloeken is gerelateerd aan godsdienst dat zie ik hier niet staan. Reet en shit (en bitch) vind ik krachtig taalgebruik passend bij het onderwerp. En zeker heb je kader en mavo, daarom heb ik het over ‘niet-vwo’. Havo is alleen genoemd omdat Annabel daar zit.

 • Moi
  5 maart 2019 - 21:21

  Ben het hartgrondig met je eens, wat een snobbistische miep. Niks mis met een kind op het eigen niveau te laten leren en wat ze daarna doet, moet ze zelf bepalen. Met HAVO kun je als je wilt ook naar het HBO of idd een goede vakopleiding volgen. Want juist die vakmensen houden wel de maatschappij draaiend, dat vergeten dat soort huppeltrutjes nog wel es.

 • Cleo
  5 maart 2019 - 23:12

  Niets mis met havo. Waarom kikt iedereen toch zo op dat vwo. Er zijn massa’s fijne hbo en mbo opleidingen. En werken met je handen is ook prima. Een universiteit is ook niet zaligmakend. Sta soms verstelt van een neefje dat ook op de uni zit. Best slim in wat hij studeert, voor de rest heeft hij geen idee hoe de wereld in elkaar zit.

  Door de jaren heen gelezen wat je allemaal ondernomen hebt met Annabel. Wees trots dat ze de havo doet. Kan me voorstellen dat je je stoort aan zo’n zelfvernoegzame moeder.

 • Marion
  6 maart 2019 - 12:55

  #doeislief 😂😂😂😂😂

  • Esther Vuijsters
   6 maart 2019 - 17:33

   😂😂

 • GJ
  17 maart 2019 - 17:44

  Ik heb dan wel een vwo kind maar die wil kok worden en dus gingen we laatst op een mbo kijken waar ze een koksopleiding aanbieden – ik zie mijn kind stralen. Wat wil ik als ouder nog meer? (En, jammer dat de docenten daar ons erop aanspreken dat hij meer in zijn mars heeft ..nee, hij wil geen hotelschool; hij wil met eten bezig zijn.)

Leave a Reply